U prvih deset meseci 24 krivične prijave za trgovinu ljudima

Policija je u prvih deset meseci ove godine podnela 24 krivične prijave protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u razgovoru sa generalnom direktorkom Direktorata Saveta Evrope za demokratiju Snežanom Samardžić Marković.
U prvih deset meseci 24 krivične prijave za trgovinu ljudima
Foto: Pixabay
Oni su u Beogradu razgovarali o unapređenju saradnje na polju borbe protiv trgovine ljudima, nasilja u porodici, a posebno prema ženama, kao i drugim oblastima koje pokriva taj Direktorat SE. 
 
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović i Samardžić Marković su istakli da će, u saradnji sa Savetom Evrope, biti nastavljene obuke policijskih službenika koji rade na suzbijanju krivičnih dela trgovine ljudima, kao i na sprečavanju nasilja u porodici. 
 
Ministar je ukazao da je obuku za preliminarnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima do sada prošlo više od 450 ljudi, iz različitih državnih institucija koje se bave ovom problematikom. 
 
Sastanku je prisustvovao i novi šef misije Saveta Evrope u Srbiji Tobias Flesenkemper.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija