Vlada Srbije priprema strategiju razvoja digitalne pismenosti

Vlada Srbije priprema strategiju razvoja digitalne pismenosti i trudi se da u toj oblasti stigne razvijene zemlje, izjavila je danas pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije dr Irini Reljin.
Vlada Srbije priprema strategiju razvoja digitalne pismenosti
Foto: Pixabay
"Strategija razvoja novih mreža do 2023. godine usvojena je ove godine i njen cilj je priprema odgovarajuće infrastrukture, odnosno okruženja za razvoj digitalne ekonomije i društva", kazala je danas Reljin u Beogradu na regionalnoj konferenciji "Preduzetništvo i digitalna pismenost mladih Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine".
 
Ona je istakla da je za razvoj takvog okruženja važno uvođenje pete mobilne generacije, razvoj interneta stvari, računarstvo u oblaku, rad sa velikim bazama podataka i sigurnost na internetu.
 
"Pre svega moramo da razvijamo kablovsku infrastrukturu i radimo na primeni digitalne pismenosti", istakla je Reljin.
 
Ministarstvo telekomunikacija, kako je kazala, radi na brojnim projektima digitalne pismenosti, a sve škole u Srbiji povezane su na internet i sada se radi na razvijanju mreža unutar škola.
 
"Trudimo se da, kada je u pitanju digitalna pismenost, uskočimo u prednji vagon i stignemo naše razvijenije okruženje", kazala je Reljin.
 
Cilj konferencije je afirmacija i edukacija mladih kroz motivisanje i podizanje njihove digitalne kompetencije i preduzetničkog duha, kao i sagledavanje mogućnosti saradnje, razmene iskustva i znanja.
 
Organizator skupa je nevladina organizacija Centar za tranziciju i ljudska prava "Spektar", a pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.
  • Kika Bibić

    06.12.2018 18:53
    A za običnu nema veze. Nikad više nepismenih, gde smo od onog svakog petog neposmenog, ihaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija