Predstavnici opozicije iz protesta u holu Skupštine tokom cele noći

Predstavnici više opozicionih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije zatražili su večeras da se normalizuje rad parlamenta, prestane ućutkivanje onih koji drugačije misle i prestane sa podošenjem besmislenih amandamana kojima se onemogućava rasprava u pojedinostima o predloženim zakonima važnim za građane.
Predstavnici opozicije iz protesta u holu Skupštine tokom cele noći
Foto: 021.rs
Oni su iz skupštinske sale izašli pošto su opomene dobili nakon što su reklamirali povredu Poslovnika. Poslanik Demokratske stranke Balša Božović, Dveri Boško Obradović i Socijademokratske stranke Marko Đurišić na vanrednoj konferenciji najavili su da će cele noći u skupštinskom holu govoriti o predloženom budžetu i drugim zakonima sa dnevnog reda pošto to nisu mogli u plenumu.
 
Kako su najavili poslanici DS, Dveri, SDS, Narodne stranke, Pokreta centra, samostalni poslanici, poslanici Demokratske stranke Srbije oni će konferencije za novinare držati na svaka dva sata od 19 časova.
 
"Uspeli su da nas ujedine ovakvim ponašanjem. Ne želimo da budemo ućutkani", rekao je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić.
 
Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija rekao je da su odlulčili da "podvuku crtu" i složno iskažu protivljenje obesmišljavanju rada parlamenta.
 
"Bez obzira što mi koji ovde stojimo ne mislimo o svemu isto i ne treba da se pravimo da se oko svega slažemo , ali treba da postoji svetinja i nešto što je iznad pojedinačnih i ideoloških uverenja, a to je da li će biti parlamenta ili neće i da li će biti parlamentarne demokratije ili neće", kazao je Vukadinović.
 
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da aktuelna vlast vrši nasilje protiv svakog ko drugačije misli, da ukidaju izložbe i predstave, da pokušavaju ubistva opozicionih lidera i vrše nasilje u parlamentu zabranjujući poslanicima da govore o najvažnijim temama u Srbiji.
 
"Mi više to nećemo da trpimo i ćutimo i nećemo da dozvoljavamo da nas ponižavaju. Dozlogrdilo je. Đavo je odneo šalu i zato smo se svi ujedinili i ovo je ovde (u skupštinskom holu) sada otvoreni parlament", kazao je Obradović.
 
Poslanica Pokreta centra Tatajana Macura rekla je da je neophodno omogućiti poslanicima da građanima predstave rešenja koja bi poboljšačla zakonske predloge i da ukažu na ono što je u tim zakonima loše za njih.
 
Šef poslaničkog kluba Samostalni poslanici Jovan Jovanović rekao je da tokom sednice nisu imali priliku da kažu da li je neophodno iz budžeta izdvajati sredstva za nacionalni stadion ili gondolu ili nešto drugo mnogo neophodnije.
 
  • Paor

    07.12.2018 12:00
    @Djoka
    Nisu svi u opoziciji Đilasoidi, pa je za očekivati da postoji i ona opozicija, koja sme da misli svojom glavom.
  • Djoka

    06.12.2018 20:16
    Nema poslanika iz LDP, LSV i SRS, omiljena opozicija SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.