Ronioci pronašli avionsku bombu u Savi, blizu stuba tramvajskog mosta

Ronioci su u Beogradu pronašli aviobombu u Savi, u blizini Starog mosta, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane.
Ronioci pronašli avionsku bombu u Savi, blizu stuba tramvajskog mosta
Foto: Pixabay
Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog stuba tramvajskog mosta, dok su ronioci pretraživali dno reke, u okviru jedne od pripremnih faza za izgradnju novog mosta, na istom mestu.
 
"Bomba će biti uklonjena i nema opasnosti za građane, a mi ćemo ispitati kompletno ovo tlo i na taj način ćemo obezbediti da novi savski most bude izgađen na stabinom tlu", rekao je Vesić.
 
Beograd je bombardovan više puta tokom 20. veka i pretpotstavlja se da pronađena neekseplodirana bomba potiče iz Drugog svetskog rata. O pronalasku bombe policiju su obavestili iz firme PMC Inženjering, koja je angažovana za ispitivanje dna reke u funkciji izgadnje novog mosta preko Save.
 
Bomba je pronađena na poziciji predviđenoj za stub novog mosta. Aviobombu u reci Savi obezbeđuju pripadnici rečne policije i ronici će je izvaditi čim to meteorološki uslovi dozvole, a zatim će kontradiverziona ekipa da je pregleda i odnese na uništenje.
 
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beogada završava projekat izgradnje novog savskog mosta koji treba da počne da se gradi sledeće godine, nakon postojeći dotrajali most bude izmešten na poziciju između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.