Održan protest protiv javnih izvršitelja

Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" i Efektive održali su danas u Beogradu protest protiv javnih izvršitelja.
Nekoliko desetina aktivista okupilo se na Bulevaru oslobođenja, ispred jednog od hotela u kojem se održava redovna Skupština javnih izvršitelja Srbije.
 
Združena akcija "Krov nad glavom" i Efektiva pozvali su građane da na Skupštini javnih izvršitelja zatraže da "polože račune za svoje privatno bogaćenje na štetu javnog interesa".
 
Oni tvrde da su na protest pozvali sve koji su bili mete njihove pljačke – sve koji su izgubili svoje stanove i one kojima se otimaju plate i penzije, kako bi organizovano rekli NE prisilnim iseljenjima i promenili zakon koji ih omogućava.
 
"Razlog protesta? Pa izvršitelji su se danas okupili ovde da proslave svoje poslovne uspehe ove godine, a mi smo došlli da im kažemo šta mislimo o tim, kako oni kažu, poslovnim uspesima. To nisu poslovni uspesi, to su uspesi kriminala, korupcije, sprege s podzemljem, malverzacije i prevare", izjavio je aktivista "Krova nad glavom" Miloš Injac.
 
Kako je rekao, njihova želja je da pošalju poruku "da rade na tome, da prate rad izvršitelja i da će otkriti svaku malverzaciju". S druge strane, iz Komore javnih izvršitelja Srbije tvrde da oni postupaju po zakonu iz 2015. godine i da su sve odluke potvrđene na sudu.
 
"Izvršitelji ništa ne oduzimaju, oni sprovode odluke pravosudnog sistema Srbije i vraćaju imovinu izvršnom poveriocu, jer su sudovi odlučili da je to imovina izvršnog poverioca. Ništa se od dužnika ne oduzima, imovina se vraća zakonitom imaocu", navodi Aleksandra Trešnjev iz Komore javnih izvršitelja.
 
Jedan od glavnih zahteva okupljenih građana jeste da se promeni Zakon o izvršenju. Kako su za N1 potvrdili iz "Krova nad glavom", prema njihovim informacijama, trenutno je ugroženo više od 60 porodica.
  • Ojađena

    08.12.2018 23:57
    Kriminal
    Pošten čovek ne bi sebi dozvolio da otima od onih koji su onemogućeni da pravovremeno isplate svoje obaveze. Pošten čovek ne bi umnožavao basnoslovno taj dug da ga dužnik nikako ne može regulisati.Pošten čovek ne bi uzeo nagradu tamo gde mestanagradinema jer je to posao a ne takmičenje i zasluga. Pošten sistem bi u cilju boljitka ponudio otplatu dugovanja u realnom iznosu u interesu što brže i bolje naplate. Marva radi danonoćno za platice i jedva prživljava a zelnaši se bogate. A i dugovi treba da imaju klasifikaciju. Ovako, neko sebogati a neko propada.Izvršitelji su loši ljudi bliski korupciji.
  • onda?

    08.12.2018 23:51
    šta dalje?
    kakva je to država koja nametne zakon u interesu manjine?
    https://www.facebook.com/7zahteva/posts/1780173788947040

  • Teror u

    08.12.2018 23:44
    Smrdistanu
    Pazi batinase kako stoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija