Vučić: Nijedan zahtev neću da ispunim, nek vas bude i pet miliona

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije, koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko god dugo ti protesti trajali.
Vučić: Nijedan zahtev neću da ispunim, nek vas bude i pet miliona
Foto: 021
"Šetajte do mile volje, nijedan zahtev nikada neću da vam ispunim. Može i pet milona da vas se skupi. Možete samo da dobijete izbore, e tada ispunjavajte ono što je narodu obećano, a ja pod pritiscima neću da radim, i po tome se razlikujem od svih drugih", rekao je Vučić.
 
On je delu opozicije, koja je sinoć organizovala protest u Beogradu pod nazivom "Stop krvavim košuljama", rekao da mogu da šetaju koliko god hoće, samo da nikome ne razbijaju glave i da ne uništavaju imovinu. Vučić je kazao da na skupu nije video mnogo mladih ljudi i ocenio da je šetao uglavnom srednji sloj i viši srednji sloj, te da treba preispitati zbog čega su oni nezadovoljni. On je kazao da sa protesta nije upućena ozbiljna poruka "osim Vučiću pederu, koja ne znači ništa".
 
"Ako hoćete izbore dobro, ali ja da popuštam vašim glupostima - ne pada mi napamet, nisam ni kada ste četiri meseca šetali svaki dan", kazao je Vučić. On se osvrnuo i na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić o sinoćnjem protestu i objavama na društvenim mrežama posle toga i rekao joj da se ne plaši i da nastavi da radi svoj posao onako kako misli da treba.
 
Vučić je izjavio da će naprednjaci uvek pobeđivati opoziciju, optužio ih je da se ne bore za pristojnu Srbiju i nazvao "divljacima". "Govore o borbi za pristojnu Srbiju, a takvi bi stavljali žene u tor, u kojem bi im žene bile fukse i ne bi bile žene. Protiv tih koji se za takvu Srbiju bore, borićemo se svom snagom i svim srcem i pobeđivaćemo ih uvek i bezbroj puta. Ova normalna pristojna Srbija nikada neće dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju", rekao je Vučić na skupu žena SNS pod nazivom "Jake žena za jaku Srbiju". 
 
Osvrćući se na objave na društvenim mrežama glumca Sergeja Trifunovića, koga je nazvao "ikonom opoziicije", o predsednici parlamenta Maji Gojković, i na tvit predsednika sindikata Sloga Željka Veselinovića, Vučič je rekao da se opozicija zbog toga nije izvinila, već da je nastavila samo sa još gorim ponašanjem. 
 
Zelenović: Vučića ne interesuje stav pet miliona građana Srbije
 
Gradonačelnik Šapca i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović rekao je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije, koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko god ti protesti trajali, "govori da smo u pravoj diktaturi".
 
Zelenović je u saopštenju ocenio i da je jučerašnji protest "Stop krvavim košuljama", suprotno medijskoj kampanji da će skup biti "krvav i nasilan", održan bez ijednog incidenta i da je na njemu učestvovalo petnaestak hiljada ljudi.
 
"Danas se oglasio i Aleksandar Vučić sa tvrdnjom da neće ispuniti nijedan zahtev, makar nas bilo i pet miliona na ulici. Jedini zahtev protesta je bio da prestane nasilje, i Aleksandar Vučić nam je jasno rekao da taj zahtev ne prihvata… Nijedan diktator nikada nije bio jači od svog naroda, pa neće ni Aleksandar Vučić", saopštio je Zelenović.

Komentari 124

  • Rade

    12.12.2018 21:08
    Najgora i najnesposobnija vlast u istoriji sveta! Ustavri sposobni su itekako, uspeli su da zalude narod da zive najbolje na celom svetu!
  • alal vera

    12.12.2018 15:57
    DOK ČEKATE PAD...!
    Skoknite u inostrastvo na koju deceniju!
    Da bar malo uživate!
    https://www.youtube.com/watch?v=N_J-wH9n6qk
  • Milan

    12.12.2018 15:54
    Dosli zuti ili ovi sto su tu,nema nama pomoci ako ti sam ne vaspitas svoje dete da ne baca smece po ulici,da pocistis iza svog psa da budes kulturan na ulici da ne sviras u saobracaju i tako primera je mnogo,ajde sad svako da se preispita i shvati da je za sve sam uglavnom kriv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.