Firme će tužiti Ministarstvo građevinarstva zbog deonice Ub-Lajkovac

"Putevi Užice" i zemunski "Planum", izvođači radova na sanaciji deonice autoputa Ub-Lajkovac, tužiće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Dve građevinske kompanije tražiće odštetu od 728 miliona dinara, jer im je taj posao oduzet, izjavio je generalni direktor "Puteva Užice" Leko Korićanac. 
 
On je za "Blic" rekao da za nedostatke koji su se na autoputu pojavili u vidu pukotina, nakon što je saobraćajnica predata na korišćenje, nisu krivi izvođači, "nego loš glavni projekat, koji je uradio CIP". 
 
Tim privatnim firmama je, pošto im je kao izvođačima radova oduzet posao, povučena bankarska garancija od 342 miliona dinara. Od ukupno aktivirane sume, "Putevi Užice" su izgubili 242 miliona, a "Planum" 100 miliona. 
 
"Poštujemo Ministarstvo i svakog investitora, ali ne dozvoljavamo da neko iznosi netačne podatke na naš račun. Kažu da nismo koristili šljunak u gradnji nasipa, a šljunak nije ni bio predviđen. Priča da smo koristili blato je poražavajuća, koristili smo građevinski materijal koji je tražen projektom i koji ima ime i prezime", rekao je Korićanac. 
 
List navodi da u Ministarstvu odštetni zahtev smatraju neosnovanim. 
 
"Najbolja slika i prilika rada ovih kompanija jeste ta što se nakon skidanja asfalta jasno videlo da su za izgradnju umesto šljunka koristili glinu i blato. Mi danas za rekonstrukciju te deonice moramo da potrošimo dodatne 1,2 milijarde dinara da bismo iznova gradili 2,5 kilometra trase", kažu u resornom ministarstvu. 
 
Iz Instituta CIP poručuju da projekat nije bio loš i da nije istina da je projekat sanacije potpuno različit od glavnog projekta, prenosi list.
  • Miloš

    10.12.2018 19:15
    Šta su radili nadzorni organi,radili za svoj džep,zašto nisu stopirali radove ako nije rađeno po projektu.Put je predat na upotrebu ispravan,zašto nije održavan,zašto propusti nisu održavani i čišćeni i još mnogo toga.Glavne krivce treba tražiti u ministarstvu građevine i ministarki koja je obilazila radove redovno i slikala se za novine.
  • Miloje

    10.12.2018 09:50
    Sta ja znam, meni i ovo deluje kao namestaljka, kao vi nas tuzite pa cemo vam mi platiti milionsku odstetu, sve jedno ce to iz budzeta (a to su pare svih nas) da se plati, i onda malo vama malo nama i svima super.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.