Bogeski pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani.
Bogeski pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika
Foto: Pixabay
Sud je tako odbio žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao u samoodbrani, rečeno je Tanjugu u sudu.
 
Tužilaštvo je teretilo Bogeskog za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) – koja isključuje postojanje krivičnog dela.
 
Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.
 
Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Posle koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.
 
Bogeski je, u svojoj odbrani sudu, ispričao da se te večeri spremao da legne kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.
 
Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu, gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu, pa joj nije video lice.
 
Zamahnuo je nožem, ali nije znao da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.
  • Vrlo loša poruka

    10.12.2018 23:58
    Još jedan tužan primer suda podleglog zakonu i mišljenju rulje. Da ga je ubio u stanu, to bi bila očekivana presuda, ali on ga je jurio i ubadao i dalje.
  • Nemanja

    10.12.2018 22:57
    Lepa vest...ali juče
    Gospodo, ovo nije "lepa vest" što je čovek posle !PET GODINA! oslobođen od dela koje ne postoji!!!
    I nije nikakav "targični događaj" kao što piše u istoj, čovek je zaštitio sebe i svoju porodicu. U stvari, kad malo bolje razmislim, i jeste tragični događaj šta je ovaj čovek preživeo. I šta ona baka Stojanka preživljava zato što svi "od ranije poznati policiji" u ovoj državi imaju "neka" prava (čitaj: mogu biti "korisni").
    Da završim komentar citiranjem advokata Tome File: "Ako čuješ ili vidiš nekog da provaljuje, uzmi pištolj i pucaj dok imaš metaka. Iz zatvora ćeš izaći, iz groba ne!".
  • E

    10.12.2018 22:33
    E aleluja. Nek sam i to procitala. Nek ima bar jedna presuda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija