Veran Matić će tužiti Gorana Kozića zbog diskreditacija i lažnih optužbi u "Ilustrovanoj politici"

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić izjavio da će tužiti Gorana Kozića, autora teksta "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan", objavljenog u "Ilustrovanoj Politici" od ponedeljka 11. decembra.
"Svakako ću podneti krivičnu prijavu protiv Kozića jer se on pojavljuje kao višestruki povratnik u ovakvim slučajevima, sa ovakvim diskreditacijama, lažnim optužbama", rekao je Matić za Radio Slobodna Evropa. 
 
Radio Slobodan Evropa navodi da je povod za ovakvu odluku bio "poslednji u nizu tekstova objavljenih u 'Ilustrovanoj Politici', nedeljniku u sastavu kompanije 'Politika' čiji je većinski vlasnik država Srbija, a u kojima se već mesec i po dana vodi kampanja protiv Matića i novinarke Ljiljane Smajlović, članice Komisije". 
 
"Nastojaću da to suđenje bude veoma važno i za njega i da zaustavi tu njegovu potrebu koja stoji i u imenu njegove rubrike 'Ovaj čovek je neuništiv'. Jednostavno je nedopustivo da iznova ciklično imamo ponavljanje ovakvih zaista presedana nedopustivih u novinarstvu i u civilizovanom društvu", rekao je Matić. 
 
Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja "Ilustrovane politike" neprikladno su prikazani Ljiljane Smajlović i Veran Matić, "u društvu" američkog ambasadora Kajla Skota.
  • Ta nemojte kasti

    12.12.2018 21:49
    Zabole me ja sam iz Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.