Novinaru Milanu Jovanoviću kojem je spaljen dom potrebna pomoć, traži se hitna reakcija države

Novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću, kome su u noći između utorka i srede na kuću bačeni molotovljevi kokteli usled čega je objekat potpuno izgoreo, potrebna je pomoć.
Nadležni organi moraju što hitnije da ispitaju okolnosti pod kojima je izgorela kuća Milana Jovanovića, a njegov život doveden u opasnost, poručuje Medijska koalicija.
 
"Tražimo, takođe, da policija i tužilaštvo objave detalje, koji ne ometaju istragu, a tiču se pitisaka, pretnji i nedavnog brutalnog premlaćivanja Željka Matorčevića, glavnog urednika portala Žig info. Istovremeno, zahtevamo od Vlade Srbije i lokalnih vlasti Grocke, koji se još nisu oglasili povodom jednog od najsurovijih ako ne i najsurovijih ataka na novinarsku profesiju u poslednjoj deceniji, da novinaru Jovanoviću, koji posle spaljivanja kuće privremeno boravi kod komšija, obezbede privremeni smeštaj i finansijsku pomoć", poručuju u Medijskoj koaliciji.
 
Slavko Ćuruvija fondacija pozvala je novinarske i nevladine organizacije i udruženja, sve druge organizacije i građane, da uplatom dobrotvornog priloga pomognu da se što pre skupi bar 100.000 dinara za najhitniju pomoć Jovanoviću.
 
"Najurgentniji problem je to što je 70-godišnji Milan ostao bez lekova, inhalatora i aparata za kiseonik, za koje mu je potrebno 100.000 dinara. Ima tri bajpasa i bronhijalnu astmu, zbog koje mu je aparat za kiseonik neophodan", apeluju u Slavko Ćuruvija fondaciji.
 
Načelnik Policijske stanice Grocka Radosav Šćekić juče je izjavio da policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti izazivanja požara u Vrčinu, u garaži Milana Jovanovića.
 
Uplatu je moguće izvršiti preko platforme donacije.rs na linku OVDE.
  • za Milana

    13.12.2018 16:07
    Nadam se da će se novinarski esnaf kojem pripada Milan izboriti da mu se reši krov nad glavom i da će se naći donatori koji će to finansirati. Od države to ne očekujem jer je istraživao i pisao o korupciji SNS bagre.
    Solidarnos, reakcija i pomoć i građana je neophodna jer će se događati svim novinarima koji nisu u funkciji poltronstva SNS bagri.
  • pera

    13.12.2018 15:08
    ..
    Kako pomoc od drzave, pa drzava mu spalila kucu.
  • tomica

    13.12.2018 11:48
    Tako je to u horor sprdiji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.