Veljko Lalić dobitnik nagrade "Aleksandar Tijanić"

Glavni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić dobitnik je nagrade "Aleksandar Tijanić" koju Udruženje novinara Srbije svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu.
"Lalić je u poslednjih nekoliko godina pokazao da politički magazin može da se vrati na veliku scenu našeg (ne)prežaljenog tržišta štampe, i to uz poštovanje novinarske etike i Kodeksa, uz pomoć hrabre uređivačke politike i modernog novinarskog izraza", navodi se u obrazloženju žirija nagrade, koji je odluku doneo jednoglasno.
 
Žiri je u obrazloženju naveo da je za to zaslužan pre svega Lalić, kao jedan od "glavnih junaka poslednje dekade srpskog novinarstva, "koji je dokazao da Gutenberg nije izgubio bitku sa vaj-fajem". 
 
Navedeno je i da je Lalić sledbenik još jedne novinarske pojave koja se takođe smatra starovremenskom i seže u Tijanićevo doba, a to je intrigantno, žestoko i duhovito pisanje koje istovremeno izaziva i poštovanje i čuđenje. 
 
Nagradu "Aleksandar Tijanić" Veljku Laliću dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić. 
 
Prethodni dobitnici nagrade su Jelena Popadić, Gorislav Papić i Ljubica Gojgić.
  • Veljko

    13.12.2018 15:59
    Čestitam laliću, sjajan je novinar. U Nedeljniku je savršeno napisao tekst o Tijaniću u kontekstu predloga da Tijanić dobije ulicu u BGD.
    Mislim da bi čak i Tijanić bio zadovoljan i sa tekstom i sa nagradom.
  • pera

    13.12.2018 15:51
    ..
    Phahahah. Samo cekam kad ce da ustanove nagradu Aleksandar Vucic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija