Otežan saobraćaj na autoputu Beograd - Niš

Na autoputu Beograd - Niš, u oba smera, danas je otežan saobraćaj zbog snega na kolovozu, a najveća gužva je na delu od skretanja za Mladenovac ka Beogradu.
Na autoputu su angažovane mašine za čišćenje snega, ali se sneg ipak zadržava na putu. Naročito je velika gužva na delu od Malog Požarevca ka Beogradu, gde se vozila kreću brzinom od oko 80 kilometara na sat.
 
Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je na snazi treći stepen pripravnosti i da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu 24 časa. Navodi se i da su ekipe putara spremne da reaguju po potrebi.
 
Kako se navodi u saopštenju rukovodioca štaba Zimske službe "Puteva Srbije" Zorana Stojisavljevića, sve službe rade na održavanju prohodnosti puteva, ali i upozorava da veliki problem u saobraćaju prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme. 
 
U saopštenju se zato apeluje na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Svi državni putevi su prohodni, a ekipe putara rade u tri smene kako bi se saobraćaj u Srbiji odvijao nesmetano, saopštilo je prethodno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.  
 
Večeras je kao i jutros u Vojvodini najviše snega izmereno u Zrenjaninu i Novom Sadu. Visine snega se prema merenjima u 19h večeras kreću između 15cm na Paliću i čak 45cm u Zrenjaninu, što je za samo 5cm manje od apsolutnog rekorda za ovaj grad. Intenzitet snega se već smanjio, a do jutra se očekuje i potpuni prestanak padavina u Vojvodini. 
 
Prema prognozama, zbog pada temperature, kolovozi i trotoari biće klizavi, pa iz zimske službe apeluju na vozače i pešake da budu oprezni.
 
Do jutra postepen prestanak snežnih padavina. Narednih dana očekuje se promenljivo oblačno vreme sa ređim sunčanim intervalima i verovatno češćom pojavom niske oblačnosti i magle. Usled snežnog pokrivača na tlu i delimično vedrih noći, očekuje se pojava umerenih, a ponegde i jakih jutarnjih mrazeva od ponedeljka do subote, dok će se dnevne temperature uglavnom kretati do 0°C. Jutarnje temperature će se često spuštati ispod -5°C, a ponegde i do -10°C.
  • gazda

    15.12.2018 18:59
    doliece
    sos sa vazduhoplohovim,?,
  • pawlle

    15.12.2018 18:01
    cudi me da supermen nije izasao i ocistio sneg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija