Jedanaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića, pomaka u istrazi nema

Lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre 11 meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice, a i dalje se ne zna ko je to učinio, izjavila je funkcionerka incijative Ksenija Božović.
Ona je agenciji Beta rekla da pomaka u istrazi nema, ali da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.
 
"Navršava se 11 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio", rekla je Ksenija Božović i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smeru.
 
Podsetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je "šokiralo i razočaralo".
 
"Za 11 meseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SDP-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja", ispričala je Ksenija Božović.
 
Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.
 
"Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva", kazala je ona.
 
Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u ledja, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.
 
Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dve nedelje posle ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.
  • Pravnik

    21.12.2018 13:21
    Pa, kao, ne znamo
    Kome se suprotstavio svojim stavovima, ko mu je crtao metu na čelu, čija Opel Astra ga je pratila sa kojim reg.tablicama, ... Kao ne zna se, a vrapci u Mitrovici to cvrkuću, ali "neću da se mešam".
  • Znam ja

    16.12.2018 09:15
    Ubi ga...
    Znam ja, a verujem da zna i mnogo drugih ljudi....
    Njega je ubila OVA država i njene kriminalne strukture. Nije im odgovarao u njihovom pljačkanju preko Kosova u ime nesrećnih ljudi sa istog.
    Nema tu više šta da se priča.
    Možda će se nekad tačno ustanovi šta se desilo ali ne polažem previše nade. Na žalost plašim se da će proći sve kao i sa gardistima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.