Stefanović ponudio ostavku zbog situacije u Lučanima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponudio je večeras ostavku na tu funkciju premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, preneli su tabloidi.
Kako je navedeno, on je to učinio pošto mu je navodno rečeno da ne hapsi "pristalice Dragana Đilasa i Boška Obradovića".
 
Tabloidi su takođe naveli da su "oni upali u stanicu policije u Lučanima i da su maltretirali i vređali pripadnike policije". Navodno je u toku i sastanak vrha SNS na kom se razmatra stanje u Lučanima i ponuđena ostavka Stefanovića. Savez za Srbiju je na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak dešavanja iz policijske stanice u Guči. 
 
Nebojša Stefanović je osudio upad lidera pokreta Dveri Boška Obradovića u stanicu policije u Guči, kao "kulmanaciju bаhаtog, divljаčkog i nаsilničkog ponаšаnjа". Obradović je tamo otišao jer je priveden Lazar Đurović iz Narodne stranke.
 
Stefanović je kazao da je Obrаdović "prostаčki" vređаo držаvnu sekretаrku Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа Dijаnu Hrkаlović kojа je, i "pored аgresije usmerene premа njoj, nа pristojаn nаčin odgovаrаlа Obrаdoviću, u pokušаju dа smiri situаciju".
 
"Nаžаlost, nаsrtаji nа žene postаju obаvezni deo političkog progrаmа Sаvezа zа Srbiju, а ujedno služe i dа prikriju nedostаtаk podrške grаđаnа, i u velikoj meri inspirušu nаjgore ponаšаnje u nаšem društvu", naveo je Stefanović.
 
Obradović je večeras sa odborničkim kandidatima liste "Savez za Srbiju-Savez za Dragačevo-Milan Radičević" i potpredsednikom Narodne stranke Miroslavom Aleksićem otišao u policijsku stanicu zbog privođenja potpredsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Lazara Đurovića.
 
Ispred stanice su uzvikivali "Pustite Lazara" i "Uhapsite Vučića", a zatim ušli u stanicu i zahtevali da Đurović bude pušten. Đurović je izašao pred demonstrante i rekao im da je priveden da bi dao izjavu i da će potom biti pušten.
 
U Lučanima je danas priveden i potpredsednik Izvršnog odobra Dveri Boško Puškić, koji je zdržan u policiji više od tri sata. Potpredsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Kladovu Perica Panković priveden je danas na informativni razgovor u policiju jer je, po navodima socijalista, ukazao na prisustvo osoba iz Beograda u blizini biračkih mesta.
 
Kako je novinarima rekao predsednik socijalista u Kladovu Radovan Arežina, Panković je priveden pošto je u blizini jednog biračkog mesta upitao izvesnu osobu iz Beograda: "Šta tu tražiš?". Pušten je pošto je dao iskaz.
 
Državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović se oglasila povodom dešavanja tokom izbornog dana u Guči.
 
"Predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni Boškom Obradovićem, večeras su nasilno upali u policijsku stanicu u Guči, kako bi se obračunali sa policijskim službenicima i sprečili ih u njihovom radu. Navodno, nezadovoljni privođenjem Lazara Đurovića, jednog od predstavnika njihovog Saveza, koji je doveden u stanicu po nalogu tužioca zbog sumnje da je danas napao novinara ispred jednog biračakog mesta, na najbrutalniji način želeli su da se obračunaju sa ljudima iz policije i tužilaštva, što predstavlja otvoreni udar na institucije države Srbije.
 
Po svaku cenu su hteli da se obračunaju sa policajcima, ali i sa tužiocima koji su u tom trenutku uzimali izjavu od Đurovića u stanici. Apsolutno nisu birali sredstva kako bi sprečili da se zakon primenjuje jednako prema svima, ma ko se o njega ogrešio. Imajući u vidu da sam došla da obiđem policijske službenike i pružim im podršku zbog medijskih napada Boška Obradovića, u trenutku upada bila sam u policijskoj stanici, a kada sam na pristojan način pokušala da smirim situaciju, usledile su najbrutalnije uvrede od strane Boška Obradovića. Apsolutno me ne čudi što vređa jednu ženu, jer to je njihova već prepoznatljiva politika, pa zato i mogu da razumem. Ja ne tražim zaštitu za sebe, ali ne mogu da dozvolim da Boško Obradović i jedan deo funkcionera Saveza za Srbiju napadaju časne policajce, moje kolege koje predano i pošteno rade svoj posao. Ne mogu da gledam kako vređa i omalovažava policijske službenike samo zato što rade isključivo u skladu sa zakonom", navela je Hrkalovićeva. 
 
Prethodno je Savez za Srbiju objavio saopštenje u kom je postavio pitanje šta državna sekretarka radi u Guči tokom izbornog dana.
  • ZOKS

    18.12.2018 13:03
    Svi u Beograd 22.12 2018. da zbacimo ove što nas mrcvare.
  • pawlle

    18.12.2018 12:51
    licumuri
  • Joca

    18.12.2018 10:50
    dodatak na ostavku
    Neka dopuni ostavku sa ne istrazenom upaltom silnih miliona Evra ER Srbiji od strane Vlade a prenose mediji u Srbiji. Mnogo nas je vise ovo uznemirilo nego dogadjaj u Lucanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija