Ekspert za Aušvic predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Ekspert za Aušvic dr Gideon Grajf, predao je Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, izneti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u logoru Jasenovac, piše današnja "Politika".
Povod za to je novi projekat Kusturice koji će režirati igrani film o Jasenovcu, u kojem je život izgubilo oko 700.000 Srba, Jevreja, Roma i antifašista u NDH, navodi list.
 
Ovaj filmski projekat će pored Grajfa, okupiti i eksperte za druga pitanja kakva su, na primer, vojne operacije ili doživljene i preživljene torture. U timu stručnjaka, piše list, naći će se poznavaoci problema iz Portugalije, Izraela i Kanade, verovatno i iz još nekih zemalja.
 
Dokumentacija koju je Grajf uručio Kusturici predstavlja neku vrstu elaborata na kome su radili eksperti za različita pitanja.
 
Grajf je nedavno objavio knjigu "Jasenovac - Aušvic Balkana - Ustaška imperija okrutnosti", koja je štampana na srpskom, hebrejskom i engleskom jeziku.
  • Marko

    17.12.2018 15:29
    Kusta
    Mogao bi odmah i o Srebrenici da snimi - tu mu nije potreban neki poseban materijal, kad ima oko sebe jos svedoka, sa zivim secanjem.
  • Gladius et anus

    17.12.2018 13:42
    Maximus
    Кустурица, филм о Јасеновцу?!?! Побогу, па није ваљда већ 1. април?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.