Ledeni dani do srede, novi talas krajem decembra i za Božić

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule, zadržaće se do srede kada se očekuje postepeno otopljavanje, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i navodi da se novo zahlađenje sa snegom očekuje u poslednjoj nedelji decembra, dok će za Novu godinu temperatura ponovo biti u plusu.
 Ledeni dani do srede, novi talas krajem decembra i za Božić
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je naveo, danas i sutra u Srbiji će temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu gde će biti stepen ili dva iznad nule.
 
"U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedeljka i utorka biće slabog snega uglavnom u centralnim i južnim krajevima", rekao je Todorović za Tanjug.
 
U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dela dana, sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena. Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena. "Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a popodne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule", navodi meteorolog.
 
Prema Todorovićevim rečima, od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu. Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima do 25.decembra, dok će se na planinama sneg zadržati.
 
Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra. "Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša", kaže meteorolog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija