Apel policije da se ne kupuju i ne koriste petarde

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca.
Apel policije da se ne kupuju i ne koriste petarde
Foto: Pixabay
"Upotreba takvih pirotehničkih sredstava nosi sa sobom velike rizike koji se ogledaju u trajnim posledicima po zdravlje, uznemirenje građana, narušavanje javnog reda i mira, kao i moguće izazivanje požara i eksplozija", poručio je Momčilo Sovilj iz Uprave policije MUP-a.
 
On je naglasio da policija svakodnevno kontroliše promet pirotehničkih sredstava i suzbija nelegalnu prodaju, i dodao da će akcija biti nastavljena i u narednom periodu.
 
Podsetimo da se broj prodavaca petardi i druge pirotehnike smanjio otkako su uvedene strože kazne. Zakon o javnom redu i miru koji je na snazi od marta ove godine predviđa kazne od 50.000 do 100.000 dinara za one koji paljenjem i bacanjem petardi i druge pirotehnike remete mir sugrađanima, a ovo će biti prvi doček Nove godine na kom se ovi propisi primenjuju.
  • PERICA####

    20.12.2018 17:57
    MA,KAKVE VEZE IMA!
    Dali je Legalno ili Ne legalno!?
    Zabranite Prodaju!?Hapsite one ŠTO PRODAJU!!!
  • @Lolo

    20.12.2018 15:13
    Ti slobodno bacaj petarde u svoja četiri zida i svojim najbližima pod noge.
  • Lolo

    20.12.2018 13:47
    Zabraniti doček i novogodišnju trpezu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".