Presuda nekadašnjem šefu kabineta ministra policije Branku Lazareviću 28. decembra

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 28. decembar izricanje presude nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.
Presuda nekadašnjem šefu kabineta ministra policije Branku Lazareviću 28. decembra
Foto: 021.rs
Izricanje presude je zakazano pošto je danas okončano suđenje završim rečima odbrane koja je tražila oslobađajuće presude za optužene. Svi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je u svojoj završnoj reči predložilo sudu da Lazarevića proglasi krivim i osudi na kaznu ne manju od tri godine zatvora.
 
Za optuženog advokata iz Novog Sada Radovana Štrpca tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od dve godine zatvora. Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.
 
U ovom slučaju za odavanje službene tajne zaprećena je najviša kazna od pet godina zatvora.
 
Optuženi se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine. U optužnici se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.
 
Šarić je prošle sedmice nakon ponovljenog suđenja osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. U drugom postupku, sudi mu se za pranje para.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".