Srbija formira listu osoba povezanih sa terorizmom

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici rešenje o stavljanju na listu označenih lica za koja se sumnja da su povezana sa terorizmom.
Srbija formira listu osoba povezanih sa terorizmom
Foto: 021.rs
Ta lista će se formirati po predlogu nadležnih državnih organa, na osnovu opravdanog uverenja da je lice terorista, da finansira terorizam, da je uključeno u aktivnosti terorističke grupe ili sprovođenje terorističkog akta, odnosno da je u vezi sa širenjem oružja za masovno uništenje.
 
Članovi Vlade usvojili su Zaključak o obavezi usklađivanja modela administrativnih procedura za obavljanje poverenih poslova.
 
Ovim zaključkom obavezuju se ministarstva u čijoj je nadležnosti rad lokalnih samouprava, da najkasnije tri dana od dana početka primene propisa ažuriraju postojeće i izrade nove modele administrativnih postupaka.
 
Ministarstvo državne uprave i lokalne samopuprave i Stalna konferencija gradova i opština pružiće tehničku i savetodavnu podršku nadležnim ministarstvima, kako bi se blagovremeno ažurirali modeli i objavili na Internet prezentacijama, ističe se u saopštenju nakon sednice Vlade Srbije.
  • /

    21.12.2018 10:28
    /
    ko pravi listu?
    pa zbog ovoga hoce opet da nam uvedu vize

    traze kao klincima u skoli da se sami prijave.
    eto to je srbija
  • Anonimus

    21.12.2018 07:17
    Kako nije jasno šta znači biti povezan, odluka omogućava vladi da krajnje slobodno procenjuje i žigoše ljude.
  • O izvoznicima

    20.12.2018 23:41
    Nadam se da će se na njoj naći i oni koji izvoze ovo naše predato i vraćeno, razduženo oružje MUP-u.
    Najlepši biznis.
    Nateraš ljude zakonom da predaju, dobiješ ga džabe i onda ga izvoziš.
    A novinarima izdaš saopštenje "Uništeno 1.800.000 komada oružja..."
    Privatna država.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".