Tanja Fajon: To nije Srbija koju želim da vidim u Evropskoj uniji

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da u Srbiji postoji veliki raskorak izmedju onoga što je ostvareno u reformama na putu ka Evropskoj uniji u odnosu na stvarnost u zemlji i da dodatno uzmirava rastuća netolerancija kako u Srbiji, tako i u njenom okruženju.
Tanja Fajon: To nije Srbija koju želim da vidim u Evropskoj uniji
Foto: Pixabay
"Poruka vlastima je da bi trebalo da ostvare bolje uslove da se poštuju i demokratija i to što ljudi žele da žive sve slobode koje su bitne, kao i neki deo evropskih vrednosti", rekla je Fajon.
 
Ona je izrazila zabrinutost zbog napada na one koji kritikuju vlast i dodala da će Evropska unija pratiti tu situaciju.
 
"Brinu me slučajevi napada na one koji razmišljaju drugačije ili su kritički glas društva prema vlastima. To ćemo pratiti i dalje – to nije Srbija koju želim da vidim u Evropskoj uniji (EU)", rekla je Fajon i dodala da to ne uvidja samo ona, već i mnoge kolege koje prenose njene poruke.
 
Evropski parlament početkom decembra usvojio je neobavezujuću rezoluciju kojom, izmedju ostalog, Srbiji ukazuje da ojača vladavinu prava, zaštiti slobodu medija, promoviše toleranciju, osudi govor mržnje, spreči odobravanje i poricanje genocida i ratnih zločina.
  • Mondo Freudo

    21.12.2018 15:21
    he he...
    ...fali joj jedno slovo i u imenu da bi se napravio anagram Tijana Ajfon. ;)
  • Član biblioteke

    21.12.2018 13:45
    E Tanja, Tanja...
    ...kada bi sve znala shvatila bi kakvo drvo neslobode raste i buja u našoj zemlji, a njihovoj državi, a oni ga svakodnevno đubre i zalivaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".