Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" traže pet minuta u Dnevniku 2

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" tražili su od Radio-televizije Srbije da u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta i da u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove.
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" traže pet minuta u Dnevniku 2
Foto: Pixabay
U saopštenju koji su potpisali organizatori protesta Jelena Anasonović i glumac Branislav Trifunović, od RTS-a se traži "objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih gradjana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata".
 
"Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo to je zakonska obaveza javnog servisa", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da RTS ima rok da do dana održavanja trećeg protesta "Jedan od pet miliona" u subotu, 22. decembra, u 18 časova, ispuni zahtev o gostovanju predstavnika protesta.
 
"Radio televizija Srbije treba da bude javni servis svih gradjana. Umesto toga, RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne, lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se i da su zahtevi protesta koji je najavljen za subotu otkrivanje javnosti nalogodavca ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nalogodavaca napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, kao i ko je "pokušao da ubije novinara portala Žig info Milana Jovanovića i ko je to naredio".
  • Mila

    21.12.2018 20:23
    dzaba
    Sto im treba, da izvredjaju jos nekog?
  • Nk

    21.12.2018 18:13
    Ghjj
    Dzaba im njihovi zahtevi kada su prsli kao zvecke
  • Dragojlo

    21.12.2018 17:19
    Filipovic
    Organizatori protesta bolje da odvedu tih oet miliona dokonih ljudi da rade u fabrikama , da Srbija napreduje, a ne da unazađuje sa protestima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija