VIDEO: Meštani Međurova blokirali put tražeći da se postave rampe na pružnom prelazu

Nekoliko desetina meštana Donjeg Međurova, Čokota i okolnih sela okupilo se jutros na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, gde se desila saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo pet osoba, a 27 je povređeno.
Kako javlja "Blic", oni su blokirali put zahtevajući hitno postavljanje rampi i zvučne signalizacije na ovom prelazu, navodeći da se bar jednom godišnje na tom mestu dešava tragedija.
 
Meštani navode i da su više decenija isto zahtevali od nadležnih u Železnici, ali da im do sada država nije izašla u susret. Neki od meštana traže da se u rešavanje problema uključi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, smatrajući da se jedino njegovim angažovanjem problem može rešiti.
 
Predstavnik Železnica Srbije Miško Marić obratio se okupljenima rekavši da od 22. decembra radnik Železnice, svakodnevno dežura na prelazu ispred koga se vozovi obavezno zaustavljaju pre prelaska, kako bi se povećala bezbednost. On je naveo da će u tom režimu raditi i ovaj pružni prelaz do konačnog rešenja i postavljanja rampi, što nije zadovoljilo okupljene građane.
 
 
"Ovo je 21. a ne srednji vek. Otkud mi znamo da će radnik dolaziti i u večernjim satima i da će zaista svakog dana biti tu. To nije rešenje, tražimo hitno postavljanje rampi", kažu okupljeni.
 
Meštani ukazuju da će se okupljati svake nedelje u deset časova dok ne bude rešen problem.
 
Nastavlja se borba za život troje povređenih
 
Lekari Kliničkog centra Niš i dalje se bore za živote troje teško povređenih u sudaru voza i autobusa, dok je zdravstveno stanje ostalih 19 osoba stabilno.
 
"Stanje najteže povređenih je nepromenjeno u odnosu na prethodna dva dana, a lekari čine sve što je u njihovoj moći da im pomognu", rekli su agenciji Beta u niškom Kliničkom centru.
 
Devojčica (16), dodali su u KC Niš, ima teške povrede glave, dečak (16) povrede kičme, dok je muškarac (31) životno ugrožen zbog povrede trbuha.
 
Petoro nastradalih u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova biće sahranjeno danas u Donjem Međurovu, Čokotu i Novom Selu. U sudaru su nastradali su B.L. (75), D.S. (48), A.D. (15) N.J. (43) i M.K. (17).
  • Nacrtano stopalo

    23.12.2018 17:26
    pozadi
    moraju zaduzenima sve do vrha i da nateruju mleko.Da ih hvataju za usi da rade posao i sopaju po prstima da ne drpaju drustveno i ne odnose kući. I tako je već oskudacija i kriza.
  • ološ

    23.12.2018 15:38
    Slušam SNS bagru. Kriv je ljudski faktor, napakovaće vozaču krivicu.
    Odvratna vlast , brinu samo da ostanu na vlasti a nemaju trunke empatije za poginule, najviše srednjoškolaca.
  • kako reče?

    23.12.2018 14:30
    & Detelinara
    i upravo zbog te pećinske kulture je potrebno da prelaz bude zaštićen branicima i posednut osobljem, pa ako ne poštuju ni jedno ni drugo, onda da se kažnjavanjem ili oduzimanjem dozvole kao učesnici u saobraćaju docivilizuju. Moglo bi se naširoko razglabati o ponašanju učesnika u saobraćaju, ne manje o rizicima vezanim za vršenje železničkog saobraćaja, a oni su do reda veličine katastrofalnih i po ljude i po okolinu, ali šta ćemo sa parama koje u alavosti pojedoše svekoliki "stručnjaci" iz Ministarstava, Uprava, Agencija, Direkcija, Zavoda, Sekretarijata, Kancelarija, Kabineta, Fondova, Inspektorata, SANU, Ustanova, Tela itd. Nećemo valjda sve njih ostaviti gladnim radi unapređenja bezbednosti na putevima? Šta još treba da se desi u saobraćajnoj delatnosti, koja vrsta akcidenta treba da se ispolji da bi se nekom konačno otvorile oči za stanje na železnici i reklo da ovako više ne može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija