Ukinut pritvor uhapšenim napadačima na Borka Stefanovića

Trojici uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, dvojicu članova te stranke i policajca ukinut je pritvor, navelo je Više javno tužilaštvo iz Kruševca, a objavio danas Insajder.
Ukinut pritvor uhapšenim napadačima na Borka Stefanovića
Foto: 021.rs
Tu informaciju je potvrdio i Borko Stefanović na svom tviter nalogu. "Danas je ukinut pritvor divnim dečacima koji su pomogli da se sami tučemo, kako ispada po njihovim iskazima. Nalogodavaca još nema u fokusu tužilaštva", napisao je Stefanović.
 
Više javno tužilaštvo u Kruševcu u odgovoru na pitanja novinara Insajdera u vezi sa napadom na Borka Stefanovića pre nešto više od mesec dana, navodi da je uhapšenima ukinut pritvor jer su prestali razlozi zbog kojih je pritvor na početku i određen, ne navodeći, međutim, koji su to razlozi.
 
Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa uhapšeni su ubrzo posle napada na Stefanovića koji se dogodio krajem novembra u Kruševcu. Njima je potom određen jednomesečni pritvor, koji je ukinut u petak, i sva trojica su puštena na slobodu.
 
U odgovoru Višeg javnog tužilaštva iz Kruševca navodi se i da su M.Š, M.Ž. i D.G. osumnjičeni da su izvršili po jedno krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a osumnjičeni M.Š. i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene delatnosti.
 
Za delo nasilničko ponašanje na javnom skupu predviđena je zatvorska kazna u rasponu od šest meseci do pet godina, a ukoliko se bude posmatralo da su krivično delo činili u grupi, kazne može ići i do osam godina zatvora, prenosi Insajder.
 
Imena osumnjičenih nisu bila poznata sve do sredine ovog meseca kada ih je na konferenciji za novinare javnosti otkrio Borko Stefanović. On je tada rekao da vlast krije identitet napadača na njega zbog namere da ih zaštiti.
 
Osumnjičeni su na saslušanju u tužilaštvu negirali da su učestvovali u napadu, prenosi KRIK.
 
Sva trojica rekla su da su se ispred Mesne zajednice, gde se održavala tribina opozicionog Saveza za Srbiju i gde je došlo do napada, našla slučajno, prenosi KRIK. Kako su naveli, šetali su po gradu i nisu ni znali da je u toku politički skup.
 
Prošle nedelje, prema pisanju KRIK-a, u ovom postupku svedočio je i kruševački biznismen Goran Makragić. On je negirao Stefanovićeve navode da je u poslovnim vezama sa osumnjičenima i da ih poznaje samo "iz viđenja". Makragić je, kako piše KRIK, blizak dvojici kontroverznih biznismena sa Kosova – Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, koji je i potpredsednik "Srpske liste".
 
SzS: Puštanjem napadača na Stefanovića vlast pokazala da ne namerava da prekine nasilje
 
Savez za Srbiju ocenio je da se puštanjem na slobodu uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića pokazuje da vlast ne namerava da prekine nasilje niti da kazni one koji ga sprovode. 
 
Taj savez je u saopštenju ukazao na to da su trojica uhapšenih zbog napada na Stefanovića, na dvojicu članova Levice Srbije i na policajca, puštena iz pritvora, a da javnosti nisu otkrivena njihova puna imena. 
 
"Postavlja se pitanje kako će Boban Jovanović, kome su tada razbili vilicu i koji ide kod logopeda da ponovo uči da govori, da se oseća znajući da ulicama Kruševca slobodno šetaju oni koji su ga krvnički napali", navodi se u saopštenju. 
 
Savez za Srbiju zahtevao je od Tužilaštva i MUP-a da što pre objasne javnosti zašto su ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz protvora, da otkriju njihova puna imena, da se što pre otkriju nalogodavci tog napada i odgovori na pitanje da li su i kako oni povezani sa Srpskom naprednom strankom. 
 
"Pozivamo sve građane da ne odustaju od borbe za normalnu Srbiju bez nasilja", zaključuje se u saopštenju. 
  • ST

    25.12.2018 07:46
    Poceli su i svetski mediji da pisu o diktatoru i tiraniji...
  • drzava

    25.12.2018 07:34
    Uzasa
    Da li bi ukinuli pritvor da je napadnut neko iz vladajuce stranke ?
  • Hm

    25.12.2018 06:18
    Korupcija
    I onda oni sastavljaju radnu grupu da bi smislili kako da spreče odliv mozgova. Potpuno sam siguran da je sudiji, policiji i njihovim porodicama ozbiljno prećeno. Opcija B: Samostalnost Vovodine. Ovo je ipak tamo neki Kruševac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.