Tabaković: Neka mi neko kaže da se u Srbiji loše živi

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da su stabilan dinar, stabilan kurs i stabilna inflacija ciljevi centralne banke i za narednu godinu.
Ona je za RTS rekla da će ova godina biti završena sa više od tri milijarde evra neto stranih investicija.
 
"Pa neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna", navela je Tabaković.
 
Kako je rekla, "pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate". 
 
"Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane Blumberga, nimalo prijateljski nastrojenog prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom po snazi valutom u svetu", rekla je Jorgovanka Tabaković. 
 
Navela je da ima operativnu, funkcionalnu i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka. Njena politička podrška ogleda se, kako kaže, u tome što poznaje čoveka koji vodi Srbiju i zna koji su njegovi ciljevi.
 
"Ja prepoznajem kako treba da pomognem u realizaciji tih ciljeva", kaže Jorgovanka Tabaković.

Komentari 149

  • ST

    02.01.2019 08:18
    Ovakve bahate izjave i teraju ljude na ulice. Posle se (kao) cude,satro hoce da cuju zahteve itd. Razjuriti bandu sto pre!
  • Dusica

    01.01.2019 21:52
    Car je go
    Za najvise dve godine,ovde ce se davati za rad u trafici 700 e,jer nece biti ljudi.. pa pa
  • zoran

    01.01.2019 16:37
    neznalica
    Koliko zna toliko i priča, i ja bih bio zadovoljan sa platom od nekoliko hiljada eura, i primanjima iz raznih upravnih odbora i još ako usput nešto maknem i milina, što bi bilo loše živeti u ovoj zemlji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.