Đukić Dejanović: Mali i Đorđević izračunaće šta je realno za mame

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će se izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom početkom naredne godine naći u Skupštini Srbije i da će biti u skladu sa finansijskim potencijalom zemlje.
Đukić Dejanović: Mali i Đorđević izračunaće šta je realno za mame
Foto: Medija centar Beograd
Ona je najavila da je nacrtom, koji je pripremila Radna grupa koja prati primenu tog propisa, predložena izmena nepravde koja je učinjena prema ženama koje su tek počele da rade, pa zatrudnele, kao i prema onima koje imaju visoke plate. 
 
"Ministri Đorđević i Mali će napraviti šta je realno i najbolje za mame i buduće mame", odgovorila je Đukić Dejanović na pitanje da li će biti novca u budžetu za te izmene.
 
Ona je najavila i da će osnovice za obračunavanje naknade majkama sa visokim platama biti podignute i da neće biti tri plate kao što sada zakon predviđa. 
 
"Broj prvorođenih beba se smanjuje za 1.000 iz godine u godinu, to znači da upravljanje migracijama, posebno mladih i roditelja mora biti fokus kojim će se baviti čitava Vlada", kazala je Đukić Dejanović. 
 
Prema njenim rečima, preduzete mere kroz demografske indikatore ne pokazuju popravljanje, ali daju početne rezultate, te da je prošle godine rođeno 160 beba više nego godinu dana ranije. 
 
Inicijativa "Mame su zakon", koju su pokrenule nezadovoljne majke i trudnice, zahtevajći izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, organizovala je protestnu šetnju 25. septembra u Beogradu, 11. oktobra u Nišu, 4. novembra u Novom Sadu i protest ispred Vlade Srbije 15. decembra.
  • milicica

    28.12.2018 16:27
    a sta cete nam onda
    Vi gospodjo ministarka samo da biste imali funkciju i platu i pokazivali Gucijeve cipele
  • Logi

    28.12.2018 14:58
    novi jezik i logika
    "Broj prvorođenih beba se smanjuje za 1.000 iz godine u godinu... - prošle godine rođeno 160 beba više nego godinu dana ranije..."

    Sve što dolazi od vrha mora da se dešifruje, neki novi jezik i logika vladaju. Dve tvrdnje u samo jednoj izjavi. Pri tome je ovo jedna od najstručnijih osoba u vlasti.
  • Zla...

    28.12.2018 13:56
    "Obućari"
    "Ministri Đorđević i Mali će napraviti šta je realno i najbolje za mame i buduće mame",
    A kad su se njih dvojica to porodili i bili mame pa da znaju sta je za mame realno i najbolje ?
    Ima jedna latinska koja kaze "Obućar može da diskutuje samo o cipelama" pa ja, eto, na osnovu toga postavljam pitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija