"Skidanje sa programa emisije Ivana Ivanovića je lekcija za druge zaposlene"

Profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić ocenjuje, povodom skidanja sa programa emisije Ivana Ivanovića, da je to "lekcija za sve druge zaposlene".
"Pogledajte, ako sam mogao jednog Ivana Ivanovića da obrišem kao gumicom, šta ću tek vama da uradim ako bilo šta drugo pokušate", kaže Dragićević Šešić za N1.
 
Navodi da je ta priča suštinski porazna jer "pokazuje do koje mere privatni vlasnik u medijima ima moć da radi šta hoće, da sa tim nema nikakve veze profesionalna etika, čak ni dobrobit sopstvenog medija". 
 
Prema njenim rečima, karikaturistima je profesija da budu satiričari: "Ako nije dobar satiričar i kritičar društva, onda nije reč o karikaturi, nego o nekoj ilustraciji".
 
Medijska slika je, ocenjuje, užasna i nikad gora. Kako kaže, prema izjavi menadžerke beogradskog aerodroma mogli smo da shvatimo šta su stvarno nezavisni mediji.
 
"Ona ih je jednostavno popisala i rekla: 'Tih medija ne sme da bude". Zamislite kakva je to logika da jedan aerodrom, koji ima svoj laundž za biznis klasu u koji dolaze obrazovani ljudi, neka vrsta poslovne, finansijske, kulturne, političke elite, njima daje da čitaju tabloide. To pokazuje da su ljudi koji upravljaju aerodromom do te mere zastrašeni. Meni je to problem, kada, pored toga što su novinari zastrašeni, vidimo da je zastrašen i poslovni svet, onda znamo da živimo u autoritarnom sistemu", kaže Dragićević Šešić.
 
Dodaje da je važno osporavati ili ukazivati na ono što radi vlast: "To je poenta. Vlast ima moć, opozicija nema moć, oni ne mogu da je zloupotrebe, oni je jednostavno nemaju".
 
Povodom komentara da "glumac treba da se bavi glumom, političar politikom...", kaže da je taj argument u potpunosti pogrešan.
 
"Svaki građanin, može biti i obućar i glumac i bankarski službenik, ima dužnost da se bavi politikom. Možda su umetnici vidljiviji od drugih jer nemaju strah od javne scene", smatra profesorka FDU Milena Dragićević Šešić.
  • Futog

    29.12.2018 18:43
    Www
    Sledeci korak Aleksandra Vucica je ukidanje interneta!
  • Pera

    29.12.2018 18:18
    Rumunija
    Bice kao u Rumuniji
  • Darinko

    29.12.2018 18:08
    A tamo...
    ....90 - te se vratile .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija