Brnabić: Nisam pozivala članice UN da povuku priznanje Kosova

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je članice UN obavestila o neodgovornim, besmislenim i opasnim potezima Prištine, koja svojim odlukama ugrožava regionalni mir.
Brnabić: Nisam pozivala članice UN da povuku priznanje Kosova
Foto: 021.rs
Brnabićeva je time demantovala premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja koji tvrdi da je tražila od članica UN da povuku priznanje nezavisnosti Kosova.
 
Ona je rekla da nije pozvala članice UN da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, već da je navela da Priština ne poštuje Briselski sporazum, a da je Beograd ispunio sve što je bilo predviđeno tim dokumentom.
 
U pismu se pominje slučaj ubistva Olivera Ivanovića i činjenica da Priština nije dozvolila Beogradu da pomogne u toj istrazi, a ukazano je i na hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Srba sa Kosmeta, te na upad jedinica ROSU na sever Kosova što je suprotno svim sporazumima.
 
"Samo sam skrenula pažnju na činjenice, argumente i na to da Priština svojim odlukama ugrožava regionalni mir, stabilnost i sve što se EU trudi da postigne kroz regionalno povezivanje", istakla je Brnabićeva.
 
Ona je ponovila da je pismo poslala 16. novembra i da je od tada Priština povećala takse od sto odsto, kao i da je protiv svih sporazuma i sopstvenih zakona i Ustava usvojila odluku o formiranju takozvane vojske Kosova.
 
Haradinaj je rekao ranije da je neprihvatljivo to što se EU nije oglasila povodom pisma u kojem je, kako tvrdi, Brnabićeva zatražila od zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da povuku ta priznanja.
  • Salamander

    30.12.2018 20:13
    koji tupamarosi
    Vidite li ljudi moji, ko nas predstavlja u dvetu?
    Zato nas tako i tretiraju.


  • Gagi

    30.12.2018 17:50
    Pa zar njoj nije posao da trazi povlacenje priznanja kosova?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija