U Donjem Međurovu postavljena rampa, preminula još jedna putnica

U Kliničkom centru u Nišu noćas je preminula još jedna putnica iz saobraćajne nesreće koja se pre 10 dana dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.
Reč je o 78-godišnjoj ženi koja je imala povrede karlice, prelom butne kosti i tešku kontuziju pluća.
 
Iako nije bila životno ugrožena, njeno stanje se juče naglo pogoršalo i u toku večeri je podlegla povredama, kažu u Kliničkom centru u Nišu.
 
To je šesta preminula osoba posle sudara voza i autobusa koji se dogodio 21. decembra.
 
Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, postavljena je danas najsavremenija rampa i prateća oprema pružnog prelaza. Oprema će, kako se očekuje, biti puštena u rad odmah posle novogodišnjih praznika.
 
Osim polubranika, zvučne i svetlosne signalizacije koja će obaveštavati vozače na kolovozu o nailasku voza i zaustavljati saobraćaj, prelaz će imati i poseban video nadzor sa reflektorskim osvetljenjem.
 
Odluka Železnica Srbije usledila je nakon protesta građana koji su, ogorčeni što "prelaz godinama nije obezbeđen", blokirali pružni prelaz u nedelju, 23. decembra.
  • @Zora

    31.12.2018 17:31
    Zato sto nije bilo potrebno, iz saobracajnih razloga, jer se radi o sasvim preglednoj i dobro obelezenoj raskrsnici, za onog ko zna osnovna saobracajna pravila (drugima nije mesto za volanom, a pogotovo ne profesionalnim). Saobracajnih razloga nema ni sad, sad ima politikantskih.
  • neko_iz_mase

    31.12.2018 09:50
    Pravila, pravila...
    I dalje čitam i neverujem šta pišete u komentarima... Koliko vidim i OVAJ putni prelaz je imao Andrejin krst i znak STOP što potvrđuje nesavesnu vožnju vozača autobusa jer nije stao ispred pruge da proveri da li postoji opasnost od šinskog vozila koje po zakonu mora da propusti. Mislim da u Srbiji retko možete naći putni prelaz koji se ukršta sa prugom da nije obezbeđen sa Andrejinim krstom i znakom STOP ali zato u Srbiji svaki drugi vozač je nesavestan jurca, prolazi kroz crveno, skreće bez žmigavca pa i prelazi prugu bez da gleda ide li voz ili ne... Svidelo se vama ili ne, zakon o saobraćaju nije napisan bezveze... Prvo se informišite pa onda komentarišite, inače pišete gluposti.
  • Autonomasch

    31.12.2018 06:16
    A svečano otvaranje?
    Da li ċe ga biti? Da li ċe biti zvanično puštena u rad ova najmodernija rampa? Ko ċe preseċi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija