Vučić: Pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Jovanović običan "pokušaj pljačke"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da prvi rezultati istrage pokazuju da je pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Milan Jovanović bio pokušaj pljačke.
Vučić: Pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Jovanović običan "pokušaj pljačke"
Foto: 021.rs
On je istakao da u tom stanu pre Jovanovića dugo niko nije živeo.
 
"Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima niko u njega nije dolazio i neko je verovatno tipovao prazan stan da bi bio opljačkan, jer se vidi po onome što je upotrebljavano. Nije to bilo pripremano za fizički napad, već za pljačku, za obijanje", rekao je Vučić za portal Espreso. 
 
On je kazao da je prvi napad na Jovanovića kada mu je zapaljena kuća u Vrčinu, bio napad kojim se ugrožavala sigurnost i bezbednost, a da će da li je to bio pokušaj ubistva tumačiti sud. 
 
"To kako će sud da tumači, to je njihova stvar. Nemojte vi da budete ti koji će da pričaju: 'Jao, neko je pokušao da ubije Borka Stefanovića, a onaj što je pokušao da nekog drugog okreće na ražnju, on je kolega novinar i on je dobar' ", rekao je Vučić. 
 
Govoreći o pretnjama koje je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović uputio samostalnoj poslanici Mariniki Tepić, a koje su joj upućivali i pripadnici neofašističkih grupa, Vučić je rekao da je Đukanović saslušan i da joj je navode "Marinika shvati nećemo stati" kazao u kontekstu da SNS neće stati da pobeđuje na izborima. 
 
On je kazao da su Đukanoviću upućivane gore pretnje. 
 
"Đukanović je saslušan i priveden. Država je saslušala Đukanovića za nešto što je, složićete se valjda, ipak slabije snage ili sto puta slabije snage nego 'okretaćemo te na ražnju'. A ne - ovo je dozvoljeno, ovo nije. Dajte ljudi, smirite se svi. Država nikome neće dozvoliti takvo ponašanje. Sve ćemo da pohvatamo", kazao je Vučić.
  • Srki

    06.01.2019 12:00
    Lebtejebo cime se ti dopingujes, u sve se mesa k'o margarin, u sve se razume....
  • Živković

    03.01.2019 13:24
    Sudstvo je ustvari u rukama DOSa i maltretira naprednjake :)
  • IshkaJah021

    03.01.2019 10:50
    Aham
    Odlican primer. Da vidimo kako je novinar zasluzio da bude 13h u pritvoru a psihopate sa nanogicom koji su nozem povredjivali tinejdzere pusteni posle 2h...Kako se to objasnjava da mi je znati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.