Laboratorija za atomsku fiziku traži odvajanje od Vinče

Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, piše "Blic".
Laboratorija za atomsku fiziku traži odvajanje od Vinče
Foto: Pixabay
U podnesku u koji je list imao uvid, oni su tražili administrativno i finansijsko odvajanje laboratorije od instituta, jer je, kako su zaposleni u LAF-u naveli, naučno-istraživački rad u LAF-u "ugrožen do krajnjih granica".
 
Zaposleni u LAF-u su predložili resornom ministarstvu formiranje nove firme - Instituta za kompleksne sisteme Vinča.
 
"Osnovni cilj koji želimo postići jeste unapređenje naučnog rada u oblasti kompleksnih sistema i dobijanje mogućnosti za realizaciju svih naučnih aktivnosti koje su dosadašnjom organizacijom Instituta blokirane", stoji u objašnjenju.
 
Odluka o započinjanju procedure za odvajanje je, kako "Blic" navodi, doneta na petoj sednici Naučnog kolegijuma LAF 3. decembra 2018. godine. Ukoliko Ministarstvo prosvete odobri osnivanje novog instituta, on će biti orijentisan na teorijski i eksperimentalni naučni rad.
 
LAF okuplja 10 naučnika u zvanju naučnih savetnika, pet viših naučnih saradnika, 12 naučnih saradnika i 14 naučnika u istraživačkim zvanjima.
  • Udbaš

    05.01.2019 10:05
    Gospodinu ZR i njegovim podobnicima su očigledno zašiveni džepovi pa im se prsti smrzli
  • Vosha

    04.01.2019 12:24
    I Vojvodina da se odvoji.
  • Zoran

    04.01.2019 10:46
    Predlog
    Napravite termo-nuklearne helanke! Proslavite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija