Politika: Vanredni izbori sve izvesniji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije spremna za izbore - da podnese izveštaj građanima, a oni da odluče koga će da podrže.
Politika: Vanredni izbori sve izvesniji
Foto: 021.rs
Upitana da li se mogu očekivati vanredni parlamentarni izbori, ona je za TV Pink rekla da ne zna i da ona ne donosi odluku.
 
"Vlada je uvek spremna za izbore", rekla je Brnabić.
 
Precizirala je da nema strah od izbora, jer zna sa kakvim rezultatima izlazi pred građane.
 
"Kao što sam dala izveštaj građanima o prvih 100 dana rada Vlade, zatim prvih godinu dana, uvek ću izaći i podneću građanima Srbije izveštaj o tome šta smo radili. Oni neka odluče", zaključila je.
 
Vučević i Stefanović za izbore krajem marta
 
Politika piše da su vanredni izbori sve izvesniji. Navodi se da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija podigle svoju stranačku infrastrukturu i da se odluka očekuje do kraja februara.
 
List navodi da su najveći pobornici izbora Nebojša Stefanović i Miloš Vučević koji se zalažu da izbori budu krajem marta.
 
Jedinu smetnju izborima mogu predstavljati redovni lokalni izbori koji se održavaju 2020. godine. Prema pisanju Politike, to je razlog zašto vlast traži model po kom bi u paketu eventualno bili održani i ovi izbori, ali bi u tom slučaju predsednici lokalnih samouprava morali da podnesu ostavke.
  • Posmatrač

    07.01.2019 09:47
    Zašto izbori uopšte ne treba da zanimaju ozbiljne ljude:
    a) opozicija nema suprotne stavove u odnosu na vlast, pa se ne vidi dobitak u promeni vlasti za običan narod,
    b) čak i kad bi opozicija imala neke ideje (protiv partijskog zapošljavanja, korupcije, haosa u pravosuđu, nasilja u medijima...) nije sigurno da može ili hoće to da sprovede,
    c) udružena opozicija ima šanse da pređe cenzus i to je sve, a onda će njihovi poslanici da imaju plate veće nego lekar specijalista za posao skupštinskog čitanja novina, slanja SMS i prostačke svađe sa isto takvom drugom stranom.

    Šta obični građani imaju od toga? Da nekoliko je**vetara žive lagodno, a da ne rade ništa?
  • /

    07.01.2019 08:07
    /
    @Vladimir
    iznenadjenjeeee
    https://pcpress.rs/obustavljena-it-prekvalifikacija-nezaposlenih/?fbclid=IwAR0iGwfCOQfx_MN1KxBWGLKVYIlrjKf0s0F3OkSbaimTyErBj_xoBLXw6kU
  • Pravi Opalim te g...

    06.01.2019 12:33
    E, jbga. Vlast se ne menja na izborima. Draza mi je druga varijanta. Rumuni pomagajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija