FOTO: Autobus pun putnika prelazio prugu dok se rampa spuštala

Autobus pun putnika prelazi preko pružnog prelaza na Palilulskoj rampi u Nišu dok se rampe spuštaju da voz prođe - opis je slike koja se pojavila na društvenim mrežama.
Podsetimo, pre samo dve nedelje na pružnom prelazu u Donjem Međurovu dogodila se stravična nesreća, kada je sedam osoba, među kojima i deca, izgubilo život, dok su ostali putnici povređeni.
 
Da se nemio događaj u Nišu dogodio potvrdili su u Infrastrukturi železnica Srbije, jer je ovo preduzeće, nakon prikupljanja činjenica, podnelo krivičnu prijavu za ugrožavanje javnog saobraćaja, nakon što su utvrdili da je 29. decembra u večernjim satima otećena rampa na ovom prelazu.
 
 
Kako bi javnost informisali šta se zaista desilo, da li je u pitanju nepažnja vozača ili neispravnost rampe, ili nešto treće, "Blic" se obratio najpre Direkciji za javni prevoz Grada Niša, a zatim i "Niš-ekspresu".
 
"Videli smo fotografiju, obavestili smo 'Niš-ekspres' i rečeno nam je da nikakvu prijavu od putnika iz pomenutog autobusa nisu dobili. S druge strane to nije naša nadležnost već njihova, za sve informacije obratite se 'Niš-ekspresu'", rekli su za "Blic" u Direkciji za javni prevoz Grada Niša.
 
Dok iz "Niš-ekspresa" ne dolazi odgovor od portparola ovog preduzeća, u Infrastrukturi Železnice kažu da se sve odigralo 29. decembra u večernjim satima i da je autobus javnog gradskog prevoza na liniji 8, koji saobraća na relaciji Gabrovačka Reka – Pasi Poljana pored ugrožavanja bezbednosti oštetio uređaj putnog prelaza, koji je pre toga funkcionisao i bio ispravan.
 
"Automatski putni prelaz na ovom mestu usklađen je sa drumskom semaforskom signalizacijom, koja je takođe bila ispravna. Autobus javnog gradskog prevoza u Nišu zadržao se u zoni zatvaranja putnog prelaza u trenutku njegovog uključenja, iako je imao dodatnih 15 sekundi vremena tokom zvučnog signala da se udalji iz te zone. Stručne službe 'Infrastrukture železnice Srbije' raspolažu potrebnim informacijama i fotografijama i juče je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu podneta krivična prijava protiv odgovornih lica za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja. Ovakvo ponašanje vozača autobusa u Nišu je začuđujuće i za svaku osudu, naročito ako se ima u vidu da se samo nekoliko dana pre toga dogodila teška saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu", kaže za "Blic" portparol Nenad Stanisavljević.
 
Ekipa "Blica" obišla je pružni prelaz na Palilulskoj rampi, koji se nalazi u gradskom jezgru, a meštani ovog kraja reklis u za beogradski list da se rampa ponekad i pokvari.
 
"Navikli smo da rampa ovde ponekad ne radi kako treba, voz prođe a rampa stoji podignuta. Mi ovde svakodnevno prolazimo i znamo da signalizacija može da zakaže. Jednom dok sam prelazio rampa me umalo nije udarila. Zato svi znamo, obavezno gledamo levo i desno, gore u rampu, i da li ide voz", kaže Milutin N.
 
U Infrastrukturi Železnice kažu da pomenuta rampa može da se pokvari s vremena na vreme, kao i svaka druga, ali da postoji procedura kojom se obezbeđuje bezbednost, jer tada mašinovođe dobijaju nalog da se pre pružnog prelaza zaustave, a zatim polako nastave put.
 
Podsetimo, Infrastruktura železnice saopštila je da su vozači u prethodnih godinu dana oštetili 3.700 rampi na pružnim prelazima.
  • Nemam više ime

    06.01.2019 12:55
    Juče u 18 sati vozimo se auto putem po vejavici brzinom od 70km, kod Siriga nas obilazi autobus Niš ekspres i gubi se iz vida.Sami procenite kojom brzinom je vozio i da li se prilagodio uslovima na putu.
  • Bljuc

    06.01.2019 11:34
    Je l vam sad jasno da su najveci neprijatelji Srba - Srbi?
  • horor

    06.01.2019 10:43
    Sprdija
    Slika i prilika bahatog , primitivnog i nekulturnog naroda u ovoj odavno poremecenoj drzavi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija