Šarčević o snimku: Roditelji će odgovarati i ako su đaci fingirali nasilje

Posle snimka navodnog vršnjačkog nasilja u OŠ "Petar Kočić" u Zemunu, na kojem se vidi kako dečak prvo u toaletu, a potom i u učionici, tuče vršnjaka, oglasilo se Ministarstvo prosvete.
Šarčević o snimku: Roditelji će odgovarati i ako su đaci fingirali nasilje
Foto: Screenshot
Kako kažu, upoznati su sa slučajem, a tim za borbu protiv nasilja stupio je u kontakt sa rukovodstvom škole, te je direktoru naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv svih učenika koji se vide na snimku, kao i onih koji su to posmatrali i snimali.
 
Ministar Mladen Šarčević naložio je direktoru škole da se obrati policiji kako bi bile podnete prekršajne prijave protiv roditelja učenika.
 
- Ukoliko se nasilje dogodilo, svi odgovorni će snositi posledice. Međutim, i ukoliko su učenici fingirali nasilje, to je jednako ozbiljna situacija i roditelji će morati da preuzmu odgovornost za to - rekao je Šarčević.
 
Na snimku se prvo vidi kako dečak obara drugog na pod u toaletu i počinje da ga udara, nakon čega drugi učenik pokušava da ih razdvoji, ali ne uspeva.
 
U nastavku snimka, isti učenik ponovo napada svog vršnjaka, obara ga na pod u učionici, uzima stolicu i podiže je uz reči "Hoćeš da te ubijem", na šta dečak odgovara "Nemoj".
 
Među komentarima na Jutjub kanalu, na kojem je snimak objavljen, piše i da je snimak namešten.
  • Zla...

    11.01.2019 10:12
    "Zapad"
    Po ugledu na Zapad, prvo ste doneli sve Zakone o tome da ni roditelji, ni nastavnici, ni.... ne sme dete mrko ni da pogled a kamoli povisi glas. A onda, kad deca izrastu u male tirane i nasilnike, zelite svu odgovornost da prebacite na roditelje koji motaju kablove od jutra do sutra a decu ni ne vidjaju.
    Metla je iz raja izašla (ne mislim drška po ledjima), nego metla i ČIŠĆENJE javnih površina. Kad se jednom izblamira pred svima, nikad više nasilnik! Ima i taj deo na Zapadu, ali to ne preuzimate od njih.
  • Brus Vilis

    11.01.2019 09:03
    Ko vam je kriv kad se niste udali za ratnog zločinca, namestili fudbalsko prvenstvo, odradili desetak fudbalskih transfera mimo zakona i parkirali bestrzajni top u spavaću sobu. Da jeste dobili bi nanogicu i mirna Bačka.
  • Roditelj

    11.01.2019 07:06
    Kako roditelj da odgovara kad mu je ukinuta mogucnost da dete vaspita i popreti da ce biti fizicko kaznjen .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.