Oko 40 radnika preduzeća u Smederevskoj Palanci bez posla, plate i staža

Skoro 40 radnika sada već bivšeg komunalnog preduzeća u Smederevskoj Palanci pokušava mesecima da dođe do svojih plata.
Oko 40 radnika preduzeća u Smederevskoj Palanci bez posla, plate i staža
Foto: Pixabay
Danas su uspeli da razgovaraju sa predsednikom opštine, ali su dobili obećanje samo da će im biti isplaćena jednokratna pomoć.
 
U oktobru 2018. godine oko 40 radnika Javnog komunalnog preduzeća Pijaca Zelenilo i Čistoća u Smederevskoj Palanci ostalo je bez posla. Ostali su i bez 18 plata i bez uplaćenog staža.
 
Naime, delatnost koje je obavljalo njihovo preduzeće, preuzelo je drugo "Opštinska groblja", preuzelo je i imovinu ugašenog preduzeća, ali ne i radnike i obavezu da im isplati zarade.
 
Od tada im opština daje obećanja, međutim nijedno nije ispunjeno.
 
"Obećano nam je bilo na našoj skupštini da nijedan radnik neće biti otpušten bez nadoknade koja mu pripada, znači to su mahom nadoknade u vidu zarada", priča za N1 radnik Radenko Stevanović.
 
Nakon toga tri meseca muka. Sve do danas. Nezadovoljni radnici nenajavljeni su se pojavili pre sednice Skupštine i iznenadili predsednika opštine. Na novom sastanku obećana im je sigurna jednokratna pomoć, ali ne i sigurna isplata zaostalih zarada.
 
"Prvi će imati prioritet kada bude neko novo zapošljavanje, znači ako bude, nadam se i siguran sam u to da će se otvoriti i nove fabrike i nova radna mesta, iskompenzovati time što će oni imati prioritet u zapošljavanju", istakao je predsednik opštine Nikola Vučen.  
 
Radnici se žale i na to što su neki zaposleni uspeli da naplate svoja potraživanja pre što je preduzeće likvidirano. Kako kažu, do novca su došli oni bliski vlasti. To, pak negiraju i predsednik opštine i pravobranilac.
  • Tasic 1951

    12.01.2019 10:25
    Samo bezanija odavde deco
    "U oktobru 2018. godine oko 40 radnika Javnog komunalnog preduzeća Pijaca Zelenilo i Čistoća u Smederevskoj Palanci ostalo je bez posla.

    Ostali su i bez 18 plata i bez uplaćenog staža."
    ----
    Pazi ovo 18 plata???

    Gledam top listu nadrealistu iz 1991-e godine na youtube dakle emisija pre skoro 28 godina kada je postojala SFRJ jos uvek gde novinar pita ovog u fabrici"Evo covek 14 godina bez plate radi ulazi u Ginisovu knjigu rekorda" i na postavljeno pitanje radniku/glumcu koji 14 godina radi bez plate"Sta Vam je zelja sta imate da porucite..." radnik/glumac kaze"Da nikada ne primim platu vise i da udjem u Ginisovu knjigu rekorda jer ako primim platu-nista od rekorda..."

    https://youtu.be/xReG0xtsn2Q?t=6

    To je bilo 1991-a godine,sada je 2019-a.Sve je isto samo njega nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija