Lažno se predstavljali kao naslednici i pokušali da podignu više stotina hiljada evra

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i policija sprečili su prošle nedelje dvojicu muškaraca, koji su predstavljajući se kao naslednici navodno pokojnog klijenta banke, pokušali da podignu više stotina hiljada evra sa njegovog računa.
Lažno se predstavljali kao naslednici i pokušali da podignu više stotina hiljada evra
Foto: Pixabay
Po prijavi da je 10. januara NN lice pokušalo na prevaru da podigne veću svotu novca - nekoliko stotina hiljada evra u filijali banke "Inteza" u Knez Mihajlovoj ulici, tužilaštvo je naložilo policiji da utvrdi identitet ovih osoba i drugih učesnika u toj prevari.
 
Utvrđen je identitet dvojice osumnjičenih - G. B. (44) i J. M. (38), obojica iz Sremske Mitrovice. Njima je nakon zaključenja sporazuma o priznanju krivice izrečena kazna od po 15 meseci zatvora i novčana kazna od po 100.000 dinara, imajući u vidu da su obojica neosuđivani i da se radi o pokušaju krivičnog dela, kao i da se na ovaj način može postići svrha, kako generalne tako i specijalne prevencije, kažu u tužilaštvu.
 
Napominju da po nalogu tužilaštva policija nastavlja operativne radnje kako bi se utvrdilo da li je još neko lice kao saučesnik, odnosno saizvršilac, podstrekač ili pomagač učestovalo u izvršenju ovog krivičnog dela, kao i broj eventualnih saučesnika, protiv kojih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.
 
U Prvom osnovnom tužilaštvu napominju da je dobrom multisektorskom saradnjom onemogućeno da se dovrši ovo pokušano krivično delo i to bez ikakvih posledica po banku i njenog klijenta, kao i da se u najkraćem roku uhapse izvršioci, procesuiraju i osude na odgovarajuće kazne zatvora.
  • nscivis

    15.01.2019 08:39
    Uporedna praksa
    Za pokušaj ubistva novinara i paljenje kuće u Grockoj dobija se kazna od 50.000 dinara i nanogica, a za pokušaj pljačke 100.000 dinara i 15 meseci zatvora!
  • Kuku

    14.01.2019 17:18
    Nadam se da ce banka sada prebaciti pare "pravom" vlasniku na onaj svet, bez kamate
  • Jaca

    14.01.2019 15:26
    Milostinja suda
    Jeste ih osudili kvalitetno,sledeci put ce vrebati vece svote. Ovo je stvarno cirkus od presuda,nije ni cudo sto posten svet bezi iz ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija