Zatvoreno 16 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i Zlatiboru

Poreska uprava Srbije saopštila je da je pojačala kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poznatim turističkim destinacijama, pa je tako na Kopaoniku i Zlatiboru privremeno zatvoreno po osam ugostiteljskih objekata zbog utvrđenih nepravilnosti.
Zatvoreno 16 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i Zlatiboru
Foto: Pixabay
Kako je precizirano u saopštenju, na Кopaoniku su uz privremeno zatvaranje objekata, protiv odgovornih lica podnete i prekršajne prijave, a utvrđene nepravilnosti se odnose na neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja lica bez regulisanog radno-pravnog statusa.
 
Iz Poreske uprave navode i da je, nakon kontrole deset ugostiteljskih objekata na Zlatiboru proteklog vikenda, privremeno zatvoreno njih osam.
 
Protiv vlasnika tih objekata pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti zbog neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja neprijavljenih radnika. U kontrolama evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom 2018. godine inspektori terenske kontrole Poreske uprave kontrolisali su 4.341 poreskog obveznika.
 
Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravan je i radno-pravni status angažovanih radnika.
 
Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoren 1.621 objekat (37,34 procenta), a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.
  • Novosadista

    15.01.2019 16:48
    Ilegalni objekat
    Jel zatvoren i ilegalni objekat? Ili sada nema više konkurenciju?

    Šta je bru ovo ljudi, Veselinović 2 godine za šljunak, inspekcije na Kopaoniku, hapse dilere, da neće izbori???
  • tata brada

    15.01.2019 16:39
    da nije onaj na vrhu imao nepravilnosti???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.