Mrtve bebe u bolničkoj hladnjači jer se ne zna ko ih sahranjuje

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu čuva se 13 mrtvorodjenih beba koje roditelji nisu hteli da preuzmu.
Mrtve bebe u bolničkoj hladnjači jer se ne zna ko ih sahranjuje
Foto: Pixabay
Reč je o bebama koje su rođene od 2016. godine do danas, a iz bolnice su saopštili da su one uredno upisane u bolničkim dokumentima i da se čuvaju u skladu sa zakonom predviđenim propisima.
 
Direktor bolnice Zoran Mrvić kazao je da je u septembru prošle godine Skupština grada usvojila odluku koja predviđa formiranje komisije od predstavnika bolnice, lokalne samouprave i JKP "Čistoće" čija će nadležnost biti sahranjivanje mrtvorođenih beba. 
 
- Sve su uredno upisane u bolničkim dokumentima. Pošto nije postojala odluka Skuštine grada Kraljeva o načinu, lokaciji i drugim neophodnim merama za sahranjivanje takvih mrtvorođenih beba, mi smo ih po svim zakonskim merama "zbrinuli" kako je to i propisano - rekao je dr Mrvić za "Novosti".
 
On očekuje da će se sahrana obaviti u narednih 15-20 dana.
  • JS

    18.01.2019 19:44
    Nazalost..
    Tuga da ne moze biti veca.. Da roditelji tako svoju decu napuste..
    Al eto, sad bar moze da se uporedi broj beba koje su prijavljene kao nestale sa ostatkom regularne papirologije i broja pronadjenih beba pa da vidimo ko su i gde su posteni doktori..
  • Станко Србин

    18.01.2019 12:45
    Фуј
    Какве су то породице које не сахрањују своје мртве. Србе не познам у томе.
  • cirkus drzava

    18.01.2019 12:10
    Roditelji nemaju vremena da preuzmu bebe jer gledaju Zadrugu zurku .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.