Rok za preregistraciju oružja biće produžen godinu dana

Predviđeni rok za zamenu starih oružnih listova za nove biometrijske isprave, 5. mart ove godine, biće produžen godinu dana, preciznije do 5. marta 2020, piše "Politika".
Rok za preregistraciju oružja biće produžen godinu dana
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Naime, Vlada Srbije je na sednici 10. januara ove godine usvojila izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, a predlog izmena upućen je Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku.
 
Pozivajući se na nezvanične izvore, beogradski dnevnik navodi da je ostalo više od pola miliona zahteva za zamenu starih oružnih listova, a da je u poslednje tri godine samo 100.000 građana zamenilo ove papire. To govori i da su mnogi vlasnici oružja, po navici, čekali poslednji čas, konstatuje se u tekstu.
 
Zakon o oružju i municiji koji je usvojen 2016. uveo je niz novina, pre svega u pogledu kategorija oružja, uslova i režima za njegovo posedovanje, obaveznog lekarskog pregleda...
 
Većina ovih novina zadaje muke kako lovcima tako i ostalim vlasnicima oružja, pa se tako ispostavilo da je prvobitno postavljeni rok za zamenu isprava - 5. mart - nedovoljno dug da bi svi zainteresovani građani ispunili navedene obaveze.
 
Novi zakon primorava sve građane koji legalno poseduju pištolje, puške i municiju da zamene stare oružne listove za nove biometrijske isprave.
  • Mirjana

    24.01.2019 10:54
    Koji naslov bi prikladan bio?
    Mozda kreteni, lopovi, oduzimaju nasu imovinu,a kupili nam oni niisu.Doveli nas u situaciju, da zbog raznih nameta, vratimo nase oruzje,a oni da ga prodaju.imam urednu dozvolu, sada sa 66 god. Treba da polazem za lovnu kartu, ili sta vec.Sramota.Mizda bih nekom unucetu poklonila, kad dodje vreme, oni lopovi, prinudili su me da njima poklonim sramotaaaaa ,tuzno I zalosno.


  • msp

    20.01.2019 18:44
    predajem se
    i ja ću da im predam moj pištoljčić iako redovno plaćam porez.Ovo je totalno suludo kakve sve peripetije treba obaviti.Namogu ja to više da rešavam,evo vam ga pa se igrajte sa njim.
  • Pazarac

    20.01.2019 16:14
    Posten
    Ovaj zakon o zameni peripetijama porezu ide na ruku kriminalcima sad je porez oko 3500 din na pistolj pa zamena oruzanok lista kako kazu moze izac na 4000 din te lekarsko cekanje po bolnicama i to za postene ljude i to posle na svakih 5 god opet lekarsko udar na budzet a zato kriminalci se naoruzavaju na crno a niko ih ne dira u srbiju su zakoni protiv postenih a po statistici koju sam procitao skoro 93% zlodela sa vatrenim oruzijem je pocinjeno sa skrivenim dok 7% sa legalizovanim onda je bolje predat im legalizovan a nabqvit na crno posto to sistem namece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija