Nestao novac prikupljen za pomoć bolesnoj radnici Jure

Radnici leskovačke "Jure" prijavili su istražnim organima korupciju i zloupotrebe u Savetu radnika u ovoj kompaniji tvrdeći da je nestalo oko 200.000 dinara koje su oni prikupljali za pomoć koleginice D. A. koja je obolela od karcinoma.
Kako prenosi lokalni portal "Jugmedia", za ovu radnicu, koja je, inače, i samohrana majka, kolege su počele da skupljaju novac početkom novembra prošle godine, ali, kako tvrde D. A. i sami radnici, taj novac do nje nikada nije stigao, a bukvalno je nestao iz firme.
 
"Svaki sektor firme je prikupljao novac i predavao ga liderima (šefovima), nakon čega su oni taj novac dalje predavali direktno predsednici Saveta radnika Oliveri Cakić. Firma ima oko 2.700 zaposlenih. Znamo da je većina ljudi dalo novac u iznosu od 100 do 500 dinara i znamo da je sakupljen novac bio oko 200.000 dinara", navodi se u prijavi radnika koju prenosi "Jugmedia".
 
Radnici takođe tvrde da taj novac nikada nije došao do njihove bolesne koleginice.
 
Portal prenosi da predsednica Saveta radnika Olivera Cakić tvrdi da je bolesnoj koleginici sakupljen novac dat na ruke.
 
"Uz prisustvo svedoka, mi smo Danijeli 60.000 dinara, koliko je skupljeno, dali lično, na ruke. Pre toga, sa računa firme je, kako i sleduje svim našim teško bolesnim radnicima, D. A. je na njen račun uplaćeno 30.000 dinara na ime solidarne pomoći. A ovaj novac koji je sakupljan joj je lično dat", tvrdi Cakić i navodi da je nakon toga prikupljeno još 28.000 dinara koji su namenjneni oboleloj koleginici.
 
Ipak, bolesna radnica "Jure" D. A. tvrdi da predsednica Saveta radnika ne govori istinu.
 
"Ništa mi nije dato na ruke, niti sam ja to dozvolila. Olivera je poslala jednu koleginicu da mi da oko 7.000 dinara, ali ja sam to odbila i tražila da mi se uplati na račun, što je koleginica i uradila i za to ima priznanicu. Nakon toga, na račun mi je lično od Olivere uplaćeno 24.000 dinara", tvrdi ova radnica i prilaže svoj izvod iz banke.
 
Kako piše portal Jugmedia,, taj iznos od 24.000 dinara je uplaćen na račun D. A. tek nakon podnete prijave radnika, sa kojom je upoznato i rukovodstvo firme.
  • Blade

    20.01.2019 22:56
    Hahahaa
    @UVEK UCESTVUJEM: Druze, kada vidim sta voze popovi, iz crkve bih ukrao da ne trepnem...
  • Zvezde Granda

    20.01.2019 16:48
    Nemoguce .
    Ovo je lider u postenju .
  • RVosha

    20.01.2019 16:05
    Smrdija
    Jezivo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija