Iskliznuli vagoni sa amonijakom, nema opasnosti

Dve cisterne natovarene amonijakom, na pruzi Niš–Zaječar, isliznule su sinoć oko 22:25 časova između stanica Crveni Krst i Svrljig.
Iskliznuli vagoni sa amonijakom, nema opasnosti
Foto: 021.rs
Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara je u prekidu. Iz cisterni nema nikakvih curenja, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu, a prilikom iskliznuća povređenih nije bilo.
 
U teretnom vozu prevoznika "NCL" bilo je 14 cisterni, a iskliznule su deveta i deseta po redu.
 
Na lice mesta tokom noći izašle su vatrogasne jedinice i Sektor za vanredne situacije.
 
Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara trenutno je u prekidu.
 
Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za otklanjanje posledica vanrednog događaja krenuo je na mesto iskliznuća.
 
Prilikom iskliznuća oštećeno je 200-300 metara pruge, pa je procena da će za otklanjanje posledica vanrednog događaja trebati između 24 i 48 sati.
 
"Infrastruktura železnica Srbije" pripremila je sav neophodan materijal za popravku pruge i uputila ga na lice mesta, kako bi nakon raščićavanja mesta iskliznuća, odmah počeli radovi i saobraćaj što pre bio ponovo uspostavljen na ovom pravcu.
 
Centralna komisija za isleđenje vanrednih događaja je na licu mesta i radi na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća.
  • tako treba

    21.01.2019 01:27
    @ Scotch Bonnet
    kao što sneg nikada nije padao zbog brega već zbog zverki i njihovih tragova, tako i Neo Cargo Logistic https://www.youtube.com/watch?v=DsuYvYPuyvU kao i Despotija sa prevozom kamena prethodno, nisu ispali bez razloga. Danas je ovde lako registrovati se za železnički transport i dobiti sertifikat i licencu za prevoz i unosan posao samim tim. A kad nastane kakva šteta nigde krivih.
  • Scotch Bonnet

    20.01.2019 20:36
    Mora da je išao 200 na sat.

    U razvijenim državama se nivo srpske železnice klasifikuje kao "HIGH RISK" ili "DANGEROUS " a dotična ministarka prodaje maglu da ćemo imati modernu železnicu za 4 godine.

    Nemate stida i obraza. Dokazi protiv vas su 100% tačni. Počnimo sa bolnicama ...
  • [..

    20.01.2019 15:59
    .]
    kad država brine brigu evropskih koridora, a evroazijskim se raduje, regionalnu srbijansku prugu Crveni-Krst-Zaječar-Prahovo nema ko da zaštiti, pardon.... održava; Živela ministarka štete i postavljanja železnice na pravi kolosek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija