Darku Šariću produžen pritvor

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje o produženju pritvora Darku Šariću.
Darku Šariću produžen pritvor
Foto: Pixabay
Šarić je početkom decembra prvostepenom presudom osuđen na maksuimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.
 
Apelacioni sud je zaključio da je prvostepeni sud (Specijalni sud), postupajući po njegovim nalozima iz prethodnog rešenja, pravilno zaključio da razlozi zbog kojih je pritvor Šariću određen i produžavan, od momenta određivanja pa do danas, nisu izgubili na svom intenzitetu i značaju, rekla je portparolka suda Mirjana Piljić. 
 
"Zbog toga je i pored činjenice da je Šarić proveo u privoru više od četiri godine, prvostepeni sud pravilno zaključio da je pritvor, iako najteža, još uvek jedina adekvatna, odnosno jedina nužna i neophodna mera za obezbeđenje prisutva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka", napomenula je Piljić. 
 
Stav Apelacionog suda, kao i Specijalnog suda, jeste da se ovo ne bi moglo ostvariti nekom drugom blažom merom, pre svega merom zabrane napušanja stana uz elektronski nadzor, kako je to predlozeno u žalbama okrivljenih. 
 
Prema rečima Piljićeve, Apelacioni sud je takođe odbio kao neosnovane žalbe na rešenja o produženju pritvora Petru Obradoviću, Milošu Cajiću i Nebojši Sretenoviću, koji su osuđeni kao pripadnici Šarićeve grupe. Njima je pritvor produžen do upućivanja na izdžavanje zatvorskih kazni. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija