Kosmajcu vraćeno jemstvo, zaplenjeni objekti i rente

Nakon pravosnažne presude kojom je krajem oktobra Dragoslav Kosmajac (64) oslobođen optužbi za podstrekavanje na zloupotrebe, njemu je vraćeno jemstvo od 200.000 evra i 20-tak lokala koji su mu bili privremeno zaplenjeni tokom krivičnog postupka pred Višim sudom u Beogradu.
Kosmajcu vraćeno jemstvo, zaplenjeni objekti i rente
Foto: Pixabay
Što se tiče neosnovanog lišenja slobode i pritvora u kojem je bio četiri meseca, Kosmajac nije podneo molbu za sporazum o naknadi štete komisiji Ministarstva pravde, rečeno je u ministarstvu.
 
Tokom privremene zaplene lokala, koja je trajala skoro četiri godine, njima je, uz obavezu "dobrog domaćina", upravljala, odnosno davala ih u zakup, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde. Lokali su nastavili da rade i posle zaplene, ali je kiriju od zakupa ubirala Direkcija. Sada je u toku prebacivanje novca koji je prihodovan, navode u Ministarstvu pravde.
 
"Postupak prebacivanja novca biće okončan kada se okonča postupak plaćanja eventualnog poreza na prihod od izdavanje nepokretnosti", naveli su u Direkciji.
 
Jemstvo od 200.000 evra, koje je položio kako bi se branio sa slobode, takođe mu je vraćeno, nakon pravosnažne odluke o vraćanju jemstva od 3. decembra, rekla je za portparolka Višeg suda Bojana Stanković.
 
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Kosmajca optužbi da je dvojicu geodeta podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja kako bi mu pripala parcela na Zvezdari koja je u vlasništvu države. On je pre hapšenja bio dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima, ali za to nikada nije optužen.
  • a kako

    24.01.2019 14:11
    jel dele fifti-fifti?
  • Sever Srbije

    24.01.2019 10:16
    Sudije imenovane 2009 prave usluge svojim sponzorima. Pohapsite sudije i tuzioce koji nece da rade posao po zakonu!
  • Samo kazem

    24.01.2019 06:17
    A sta cemo sa 500.000 neprijavljenih Kineza??? Kontam da necu dobiti jedan dislike od ovog bota :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija