Crveni meteo-alarm zbog snega

Danas se očekuju nove snežne padavine, koje će u pojedinim delovima zemlje, posebno na području zapadne, jugozapadne i južne Srbije, dovesti do povećanja snežnog pokrivača i za 40 centimetara.
Crveni meteo-alarm zbog snega
Foto: 021.rs (arhiva)
Padavine će se pojačati posle podne. Manje padavina biće samo na severu zemlje. 
 
Sve važnije saobraćajnice za sada su prohodne, a vozačima se savetuje oprez.
 
Izdat je crveni meteo-alarm za područje Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, jugoistočne, jugozapadne Srbije i Kosova. Narandžasti meteo-alarm na snazi je u Banatu, Sremu i istočnoj Srbiji, a žuti u Bačkoj.
 
Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Crveni meteo-alarm znači da je vreme vrlo opasno i da naneta šteta može biti velika.
 
Do subote ujutru u Beogradu će pasti između 15 do 30 centimetara snega.
 
U "Putevima Srbije" tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona i mašina za čišćenje snega. 
 
Pored intenzivnih intervencija putara, jak mraz i niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu, dodaje se u saopštenju AMSS-a.
 
Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali zbog zimskih uslova vožnje na pojedinim putevima mogu dovesti do usporenog saobraćaja, sa povremenim prekidima, na koje vozači moraju biti spremni i zbog kojih je potrebno više strpljenja. U nižim predelima kolovozi su vlažni, dok se u višim predelima na putevima može očekivati do pet centimetara snega.
 
Zbog toga iz AMSS upozoravaju vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, da budu odmorni i imaju više strpljenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.