Predsednik opštine Grocka biće saslušan u Drugom osnovnom sudu

Predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner SNS Dragoljub Simonović sutra će biti saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, povodom sumnji da je nalogodavac podmetanja požara u kući Milana Jovanovića 12. decembra, novinara portala "Žig Info".
Predsednik opštine Grocka biće saslušan u Drugom osnovnom sudu
Foto: Screenshot
On će biti ispitan povodom sumnji da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju", rekla je za Tanjug portparolka Tužilaštva Milica Ljubičić.
 
Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je zbog sumnje na podstrekivanje paljenja kuće novinara Žig info Milana Jovanovića, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak.
 
"Želim da vas obavestim da je policija Srbije 25.1.2019. uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsednika opštine Grocka, predsednika Opštinskog odbora SNS i člana Glavnog odbora SNS-a", saopštio je Vučić.  
 
Prema saznanjima do kojih je tokom istrage došla policija, Simonović je preko jednog policijskog službenika Igoru Novakoviću preneo nalog da se napadne novinar portala Žig info Milan Jovanović, objasnio je Vučić.
 
Novaković je potom angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač. "Obećano mu je 1.500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1.000 evra za izvršenje, ali je ćutao 'zbog zapošljavanja u Grockoj'", rekao je Vučić.
 
Podsetio da je 12. decembra 2018. godine "došlo do požara" na automobilu "mercedes" u vlasništvu Jovanovićeve supruge Jele Deljanin, a nakon paljevine, požar se proširio na garažu i prizemlje kuće, i da je Jovanović u policiji rekao da kao jedini razlog za paljevinu vidi afere vezane za Simonovića, o kojima je pisao.
 
Milan Jovanović je u izjavi za N1 rekao da hapšenje predsednika opštine Grocka za njega predstavlja svetlo na kraju tunela i da se nada da će pravosudni organi da završe posao kako treba.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.