Modra tečnost u Savi kod Šapca, ministarstvo naložilo nadzor

Sava kod Šapca već nekoliko dana je modra, a Ministarstvo zaštite životne sredine je naložilo vanredni inspekcijski nadzor i saopštilo da nisu primećene uginule ribe, prenosi "Blic".
Modra tečnost u Savi kod Šapca, ministarstvo naložilo nadzor
Foto: 021 (ilustracija)
List navodi da su lokalni ribari primetili da se u blizini kompleksa nekadašnje Hemijske industrije "Zorka" uliva tamnoplava tečnost za koju su odmah posumnjali da potiče od pogona neke od fabrika.
 
Ministarstvo zaštite životne sredine odmah je naložilo vanredni inspekcijski nadzor i na mestu gde se izlio rastvor plave boje inspektori su zatekli prazan kontejner sa vidljivim tragovima plave boje i problematičnim ventilom koji je popustio zbog vremenskih prilika.
 
U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je "s obzirom da postrojenje 'Elixir Zorka - Mineralna đubriva" poseduje video nadzor celokupne lokacije, pregledan trenutni video nadzor mesta uliva otpadne vode iz kanala u reku Savu, s tim da nije uočena plava boja u reci, a preduzeću je naređeno da ubuduće kontejner drže u zatvorenom prostoru, obezbeđen tankvanom potrebnog kapaciteta".
 
"Operater 'Elixir Zorka - Mineralna đubriva d.o.o. Šabac" poseduje Bezbednosni list za plavu boju i IPPC dozvolu (IPPC dozvola proističe iz Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine). Nisu primećene uginule ribe i obaveštena je vodoprivredna inspekcija", navodi se u saopštenju.
  • azrael

    29.01.2019 09:10
    Štrumpfovi počeli da seku vene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".