Dvojica lekara švercovali lekove i parfeme

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina u automobilima dvojice lekara zaplenili više od 100 pakovanja lekova i 25 parfema.
Carinici su juče najpre u "golfu" bugarskih registarskih oznaka kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji lekar iz Pirota pronašli 25 sakrivenih parfema u čiju se originalnost sumnja. Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku, a reč je navodno o brendovima "šanel", "armani", "džimi ču", "guči" i drugim. 
 
Neposredno posle ovog, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja u "audiju" niških registarskih oznaka, a i u ovom slučaju akter je bio lekar, 26-godišnji državljanin Srbije. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da prijavi. 
 
Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila. Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke. 
 
Detaljnom kontrolom carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih lekova sakrivenih u raznim fabričkim šupljinama, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u putnoj torbi vozača. 
 
 
Reč je o preko 10 tabli kapsula citostatika i tableta "livijal" namenjenih hormonskoj terapiji žena, više od 20 bočica sa kapima za oči, zatim za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba, kao i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni, navodi se u saopštenju Uprave carina.
  • m.d.

    01.02.2019 15:40
    Neka se reevidiraju liste!
    Izuzetno je tuzno sto je to nasa svakodnevica, da idemo po apotekama za koje znamo da dovoze iz Madjarske, Bugarske odakle god da bi dosli do onoga sto nam je potrebno. Mnoge apoteke ne zele da prave magistralne lekove iako imaju supstanci i sta onda jedan prosecan gradjanin Srbije da radi ? Da ceka svoju smrt iako zna da lek postoji i da ga cesto komsije koriste i nabavljaju bez drame
  • tužno

    31.01.2019 17:05
    tužno
    tužno i poražavajuće
  • Eeeee...

    31.01.2019 16:03
    Razapeće ih apotekarski lobi.
    A svakako će završiti u Nemačkoj, pa neće morati više ništa da švercuju.


    Srbija, konačna granica.
    Tamo gde čovek još nije kročio.
    (by Startrek, Final frontiers...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.