Zoran Babić podnosi neopozivu ostavku

Vršilac dužnosti direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić potvrdio je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, posle saobraćajne nesreće u kojoj je, kako podseća, jedna žena izgubila život.
Zoran Babić podnosi neopozivu ostavku
Foto: Medija centar Beograd
"Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora 'Koridora Srbije'. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić.
 
Istakao je i da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikav poziv, ni naredba. "Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", rekao je Babić.
 
Budućem direktoru "Koridora Srbije" želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.
 
Ranije su "Koridori Srbije" demantovali navode pojedinih medija da je automobil, koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, imao rotaciona svetla i blinkere.  
 
Prethodno je ministar policije Nebojša Stefanović rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se "radi o vozilu Koridora".
 
Vozač Zorana Babića uhapšen je zbog nesreće u Doljevcu. Vozaču automobila marke "škoda" D. S. (35) određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna žena stradala, dok je pet povređeno.
 
Mihajlović: Ne znam da li se Babić vozio kolima izvođača radova u Grdelici
 
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da ne zna da li je automobil koji je izazvao sudar na naplatnoj rampi Doljevac, u kojem je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, u vlasništvu izvođača radova u Grdeličkoj klisuri. "Nadležne institucije će utvrditi sve činjenice u toj nesreći", kazala je ona, odgovarajući na pitanje zašto se Babić vozio u kolima izvođača radova na sobraćajnicama i da li je to vozilo koristilo rotaciono svetlo. 
 
Ona je izarazila saučešće porodici žene koja je poginula u toj saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Leskovac i poželela brzo ozdravljenje Babiću i ostalim povređenima. Mihajlović je navela da je neshvatljivo da se takvi udesi događaju na autoputevima i apelovala da se svi pridržavaju propisa i voze bezbedno. 
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Nebojša Arsov izjavio je da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču "škode" D.S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je juče ujutro izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno. 
 
Arsov je objasnio da je do udesa došlo kada se "škoda", koja se kretala velikom brzinom od Niša ka Leskovcu, nije zaustavila kod naplatne rampe, već je udarila u "opel", koji je čekao na naplatnoj rampi.
 
"Od siline udara 'opel' se pomerio napred i udario u 'folksvagen', koji je takođe bio zaustavljen na naplatnoj rampi i čiji je vozač plaćao putarinu", rekao je Arsov. 
 
U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu rekli su za Južne vesti da je "škoda" u kojoj je bio Babić u vlasništvu privatne firme "Trace Srbija" koja je izvođač radova u Grdeličkoj klisuri.
  • Filipinac

    04.02.2019 10:50
    Filipini
    A, corkica? A, Sojicu
  • /

    03.02.2019 11:34
    /
    @Nortlov
    ne bude ti tesko,
    aj sad opisi karakter migranata 46

    cisto da se smejemo
  • @@ Nortlov

    03.02.2019 11:34
    Prepoznao se
    Ah, mukice, prepoznao si se?
    Nema veze, danas ćeš dobiti pojačan sendvič, da ne sanjaš nevaljale dođoše....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija