Sledi rekonstrukcija vlade Vojvodine?

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić izjavio je da rekonstrukcija republičke vlade otvara mogućnost redukcije i vlade u pokrajini.
Vojvođanski premijer Bojan Pajtić izjavio je da rekonstrukcija republičke vlade otvara mogućnost redukcije i vlade u pokrajini.

On je naveo da rekonstrukcija republičke vlade jeste nešto što će se odraziti na sve. "I pokrajinska vlada je ovako dimenzionirana da bi se obezbedila što šira podrška u parlamentu za proevropske stranke koje su formirale republičku vladu", rekao je Pajtić.
"U tom smislu sa redukcijom republičke vlade bilo bi prirodno i logično da to i nama otvara vrata za onu vrstu redukciju koju bismo i u startu učinili", dodao je on.

Prema njegovim rečima, to nije učinjeno prilikom formiranja vojvođanske vlade jer je bilo potrebno "da u pokrajinsku vladu uđu one stranke koje se nalaze u republičkom parlamentu, podržavaju vladu ali nemaju neposredne predstavnike u njoj".

Nezvanično, Vlada Vojvodine trebalo bi da, umesto 17, ima 12 ili svega 10 sekretarijata. Trenutno 10 resora ima Demokratska stranka, tri Savez vojvođanskih Mađara, dva G17 plus i po jedan Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijalistička partija Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da će vlada, koja sada ima 24 ministarstva, posle rekonstrukcije imati 17 resora i da će do ponedeljka saopštiti imena ministara.

  • sale novosadjanin

    05.03.2011 14:03
    budalastina
    kakva rekonstrukcija vlade VOJVODINE?
    samo se rotiraju poslusnici bgd stranaka.
    nema nama napred dokle god nasom VOJVODINOM vladaju bgd,mne i bih stranke.
    nama su potrebni referendum i novi izbori.
    VOJVODINA -VOJVODJANIMA.
    PS-POZIVAM SVE DA SE PRIDRUZIMO RADNICIMA LUKE U PONEDELJAK I ONEMOGUCIMO JOS JEDNU PLJACKU VOJVODINE.
    NE DOZVOLIMO DA VOJVODINOM UPRAVLJAJU I VLADAJU RAZNI MATIJEVICI,ALEKSANDERI,SARICI,MISKOVICI...
  • Kako

    05.03.2011 12:20
    MACEHA kaze
    radi koje su i likovi iz bajke bezali u Bolji Zivot i Svet...
  • %

    05.03.2011 11:22
    šbbkbb
    svakako na jesen dolaze pokrajinski izbori, tako da nema svrhe sada nesto menjati. ocigledno je ovo nesto sto bi bilo nakon istih ako ds bude imala vecinu u pokrajinskom parlamentu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.