Ugrožen izvoz oružja

Generalni direktor valjevskog "Krušika" Jovan Davidović izjavio je da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.

Generalni direktor valjevskog "Krušika" Jovan Davidović izjavio je da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.

"Krušik" je, prema njegovim rečima, planirao da u 2011. godini u zemlje Afrike i Azije izveze robu u vrednosti 34 miliona dolara. On je dodao da ne očekuje problema u realizaciji ugovora sa Egiptom, dok poslovi u drugim zemljama zavise od toga "ko će posle nemira doći na vlast".

Teškoća u izvozu, kako je istakao Davidović, neće biti ako u zemljama koje potresaju nemiri vlast preuzmu "vlade prozapadne orijentacije", ali da su problemi mogući ukoliko "na vlast dođu islamski fundamentalisti". Dodao je da će sve biti jasnije ovih dana, pošto su predstavnici Jugoimporta SDPR na sajmu naoružanja u Abu Dabiju.

"Krušik" je u 2010. godini izvezao oružje za 26 miliona dolara. Ove godine izvoz je planiran, pored Egipta, Alžira i Jemena, i na tržišta Iraka, Avganistana, Bangladeša, Filipina, Tajlanda i Singapura.

  • Sremac

    05.03.2011 09:09
    ŠTA JE SA LIBIJOM ?
    Zašto Jova Davidović ne spominje u svojoj izjavi Libiju?Dali mu je ministar,koji je dobio sat i tepih sa likom Pukovnika Gadafija zabranio?Dali će ameri ili UN nadoknaditi štetu tim firmama,koje su u gubitku zbog izazvanih "demokratskih nemira" na celoj severnoj obali Afrike?To interesuje narod Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija