FOTO: Potraga za muškarcem koji je nosio vešala na protestu

Policija u Beogradu, u saradnji sa nadležnim, Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, preduzima sve mere i radnje na identifikaciji muškarca sa fotografije koji je juče na javnom skupu nosio vešala, saopštio je MUP.
Kako navode u saopštenju, mole se građani da "ukoliko prepoznaju navedeno lice sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njemu, o tome obaveste policijske službenike Policijske uprave za grad Beograd na 011/279-7685 ili 011/192".
 
Policija i nadležno tužilaštvo će raspisati potragu za osobom koja je na građanskom protestu u subotu uveče u Beogradu, nosila vešala, saopštio je prethodno ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
 
Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da nije dozvoljeno nositi vešala, i "na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje".
 
"To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji", poručio je on. Podsetio je i da policija dosad nije intervenisala protiv "onih koji su izražavali različite stavove", ali da je poslednji događaj nešto što se ne sme dozvoliti.
 
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je još sinoć osudio incident sa vešalima koja su se pojavila na protestu u Beogradu, a za koja, kako je rekao, veruje da su namerna provokacija.
  • Bumerang

    04.02.2019 12:10
    Ponašanje koje "izabrani" predstavnici ovog naroda već godinama emituju u Skupšini se počelo prelivati na ulice. Razbijanje glave Borku Stefanoviću je dolilo još ulja na vatru nerazuma i nekulture. Mnoštvo nemaštovitih i neiskrenih komentara na ovom portalu, ali nabijenih netrpeljivošću lepa su slika stanja u Srbiji. A svi se kunu u istu i osećaj patriotizma, dok ne vide dalje od nosa.
  • LOL

    04.02.2019 08:52
    Smesno i jadno. Vesala, blago teleci pogled+sajkaca jednako sns omladinac. Tolko su jadni da ni provokatore ne mogu ubaciti a da ne budu provaljeni.
  • @boško

    04.02.2019 07:42
    Nedostatak info
    Osudili su odmah. Izguglaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".